Haridusministeerium: propaganda peab lasteaedadest eemale jääma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed
Lasteaed Foto: Mihkel Maripuu

Haridusministeerium leiab, et igasugune propaganda peab lasteaedadest eemale jääma ning linna ja riigi vahelised erimeelsused tuleb lahendada otsesuhtluses.

«Kui Tallinna linnavalitsus leiab, et riik ei ole linnaga käitunud õiglaselt, siis tuleks pöörduda otse riigi poole, vajadusel nõuda õigust kohtust, mitte levitada plakateid lasteaedades,» ütles haridusministeeriumi kommunikatsioonibüroo konsultant Asso Ladva.

Tema sõnul peaks hinnangu, kas plakati näol on tegu propagandaga või mitte, andma iga plakati lugeja ise.

Ladva pidas tähelepanuväärseks Postimees.ee artiklis olnud haridusameti infospetsialisti Leini Jürisaare väidet, mille kohaselt plakatite trükkimiseks ei kasutatud haridusameti eelarvelisi vahendeid.

«Lasteaiad on eelkõige haridus- ja kasvatusasutused ning igasugune propaganda, olgu see siis otsene või varjatud, peab lasteaedadest eemale jääma,» märkis ministeeriumi esindaja.

Linnavalitsuse käsul kleebiti täna Tallinna lasteaedades seintele plakatid, mis põhjavad vabariigi valitsust eelarvekärbete eest ja kiidavad valitsuse sigadusi siluvat Tallinna võimu.

«Ettevaatust, hoiduge kollaste valede eest!» hoiatab silt ning kirjeldab, kuidas Vabariigi Valitsus jättis Tallinna lasteaiad tänavu ilma 47,7 miljonist kroonist, mis moodustas nende eelarvest 8 protsenti. Edasi kirjeldab sildil haridusameti juhataja linnavalitsuse ponnistusi probleemide lahendamiseks ning lasteaiatöötajate palga tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles