Sotsid: lisaeelarve kohtus vaidlustamine Tallinna probleeme ei lahenda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn ei asu kuu peal, majanduskriisi tõttu tuleb ka pealinnal oma kulusid kärpida, leiavad sotsid.
Tallinn ei asu kuu peal, majanduskriisi tõttu tuleb ka pealinnal oma kulusid kärpida, leiavad sotsid. Foto: Corbis / Scanpix

Sotsiaaldemokraatide hinnangul ei lahenda Tallinna probleeme mitte riigi lisaeelarve vaidlustamine kohtus, vaid linna valitsemiskulude kiire vähendamine, alustades mitte lasteaedade, vaid propagandaraha kärpimisest.

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul häirib Edgar Savisaart kõige rohkem see, et majanduskriisi tõttu ei saa enam kohalike valimiste eel enam tallinlasi üle kullata.

«Linnavalitsuse arvates pidanuks vist valitsus tagama Tallinna linnale võimaluse kulutada maksumaksja raha võimupartei promomiseks senises ulatuses. Ma ei imesta, kui varsti teatab Savisaar, et linnapea on sunnitud oma kõrget palka vähendama seoses Eesti Vabariigi kuritegeliku otsusega vähendada riigi pankroti vältimiseks solidaarselt ka Tallinna linnale eraldatavat toetust,» ütles Juske.

Sotsiaaldemokraadid kutsuvad Tallinna keskerakondlasi lõpetama Eesti riigi ründamine ja alusetu süüdistamine.

«Tallinn ei asu kuu peal. Majanduskriis ja sellest tulenev töötuse kasv lööb valusalt ka pealinna eelarvet. Riigi süüdistamise asemel tuleb linnavalitsusel saata kiiremas korras volikokku kinnitamiseks negatiivne lisaeelarve ja vähendada esmajoones valitsemiskulusid,» märkis Juske.

«Kõik senised linnaeelarve kärped on linnavalitsus teinud omavoliliselt. Linn peab alustama eelarve koomale tõmbamist mitte lasteaedadest, vaid propagandarahast,» rõhutas Jaak Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles