Tallinna Raekoja plats muutub suvel turuplatsiks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusuvine käsitööturg Raekoja platsil.
Mullusuvine käsitööturg Raekoja platsil. Foto: Peeter Langovits.

Kesklinna valitsuse korraldatud konkursi Raekoja platsil turgude korraldamiseks võitsid osaühingud Rewilwerk ja Whorton Capital, mis organiseerivad mai algusest kuni septembri lõpuni igal kolmapäeval Raekoja platsil kaubaturu.


«Tuleb jälle tõeline Eestimaa käsitöömeistrite ja rahvakunstimeistrite esitlus. Raekoja platsil leiavad koha ka sepikojad, keraamikavurrid, puidutöökojad, parkalid, kootakse, heegeldatakse, valmivad martsipanimaiused, küpsised ja lutsukommid. Kokku üheksateistkümnel suvisel kolmapäeval on nii linlastel kui meie külalistel võimalus nautida ehedat eesti oskust ja vaimsust,» rääkis kesklinna vanem Marek Jürgenson.



Lisaks kauplemisele selleks spetsiaalselt rajatud müügikohtades ja töökodades pakutakse iga laadapäeva jooksul rahvamuusikat riigi eri paigust. Korraldajad kavandavad meistrite oskuste edasiandmist ka laste- ja noorte huvikoolide õpilastele.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles