Pooltel juhtudel paneb lapse vastu seksuaalkuriteo toime pereliige või tuttav

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhkekeha leiti ühe lasteaia liivakasti lähedalt.
Lõhkekeha leiti ühe lasteaia liivakasti lähedalt. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja prefektuur on kaheksa kuuga prokuratuuri edastanud 20 kriminaalasja, milles kahtlustatakse inimesi laste vastu suunatud seksuaalkuritegudes. Ligi pooltel juhtudel on laste vastu suunatud seksuaalkuritegude toimepanijaks pereliige või tuttav.

Põhja prefektuur andis täna teada kolme seksuaalkurjategija tabamisest. Politsei pidas 26. juunil kinni 33-aastase mehe, keda kahtlustatakse selles, et möödunud aasta lõpust kuni tänavu juunikuuni pani ta Tallinnas toime seksuaalkuritegusid alla 10-aastaste laste suhtes.

6. septembril peeti kinni 42-aastane mees, keda kahtlustatakse mitmete aastate vältel Tallinnas alla 10-aastaste laste ees sugulise kire rahuldamises. Eile peeti kinni 54-aastane vene keelt kõnelev mees, keda kahtlustatakse selles, et ta on tänavu augustis Lasnamäe piirkonnas laste mänguväljakul rahuldanud sugulist kirge alla 14-aastaste laste ees.

«Kahtlustatavad on eeluurimise käigus oma ütlused andnud, neid ütlusi hinnatakse kohtus koos teiste tõenditega,» rääkis Põhja prefektuuri kriminaalbüroo lastekaitsetalituse juht Pille Alaver, lisades, et need kolm meest on ka varasemalt olnud politsei huviorbiidis.

«Need kolm meest ei ole kindlasti ainsad, keda on sel perioodil kinni peetud kahtlustatavatena seksuaalkuritegudes,» ütles Alaver. «Nende puhul on politseil kahtlus, et võimalikke ohvreid võib olla rohkem, seepärast pöördumegi avalikkuse poole, et teada saada kõigist võimalikest juhtudest.»

«Võib välja tuua, et tänavu kaheksa kuuga oleme Tallinnas ja Harjumaal prokuratuuri edastanud 20 kriminaalasja, milles kahtlustatakse inimesi laste vastu suunatud seksuaalkuritegudes,» lisas ta.

Alaver nentis, et loomulikult on see number suur, ent tegelikkus on sellevõrra karmim, et reaalselt jõuab politseini info vaid väiksest osast laste vastu suunatud seksuaalkuritegudest.

«Tegu on tihti varjatud kuritegevuse liigiga, ligi pooltel juhtudest on kuriteo toimepanijaks kas pereliige või tuttav,» sõnas ta. «Seepärast ongi politseil äärmiselt oluline teada saada kõikidest võimalikest süütegudest ja nende kahtlustest.»

Ta kinnitas, et kriminaalpolitsei otsib pedofiile aktiivselt ka ise, seda näiteks internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles