EKA nõukogu vaatab järgmisel nädalal uue maja võimalikud asukohad üle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maantee 1 kinnistule kavandatud EKA uue hoone projekt.
Tartu maantee 1 kinnistule kavandatud EKA uue hoone projekt. Foto: EKA

Täna vaatas Eesti Kunstiakadeemia (EKA) kuratoorium, nõukogu ja eksperdid veelkord üle EKA uue asukoha pakkujate info. Järgmisel nädalal läheb nõukogu kõigi kohtadega tutvuma.

EKA uue hoone projektijuht Maike Heido ütles Postimehele, et eelmisel nädalal palus nõukogu enda ette kõigi asukohtade pakkujad, kes pidid andma oma pakkumiste kohta teavet ning vastama EKA nõukogu, kuratooriumi ja rektori poolt kevadel kokku kutsutud alternatiivide hindamise komisjoni liikmete küsimustele.

«Otsuse peab langetama EKA nõukogu,» märkis Heido. «Esialgne juhtkonna püstitatud eesmärk oli jõuda otsuseni oktoobri lõpuks. Täna ei ole kokku lepitud ühtegi konkreetset kuupäeva, millal nõukogu on valmis midagi otsustama. Valikus on kõik kaheksa aadressi koos Tartu maantee 1 krundiga.»

18. septembri istungil kinnitas EKA nõukogu kunstiõppeasutuse kaheksa võimalikku uut asukohta.

Nendeks kohtadeks on Telliskivi 51 (Telliskivi loomelinnaku kõrval), Telliskivi 60 (loomelinnak), Kopli 35 ja Sitsi 13a (endine Balti Manufaktuur), Noblessneri kvartal, Põhja puiestee 37 (Kalasadam) koos Kultuurikatlaga, Kotzebue 1/Põhja puiestee 7 (AS Suva), Küti 17 (kunagi planeeritud justiitspalee) ning Tartu maantee 1 ehk EKA endine asukoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles