Mupo: autojuhiluba kasutati usinalt tasuta sõiduks ühissõidukites

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mupos tehti kokkuvõtted autovabast nädalast Tallinna ühistranspordis ning kontrollgrupi töötajate sõnul ei täheldanud nad ühissõidukites hüppeliselt suurenenud reisijate arvu. Küll aga selgus, et usinalt kasutati sel nädalal tasuta sõitu autojuhilubade ettenäitamise võimalusega.
 

«Nende sõitjate arv, kes kasutasid autovabal nädalal autojuhilube tasuta sõidu õiguse tõendamiseks, oli tuntav. Kokkuvõtete tegemisel toetume kontrolöride hinnangutele, mingit spetsiaalset statistilist numereerimist ei tehtud,» ütles munitsipaalpolitsei juhataja Monica Rand.

Autovabal nädalal tegidkontrolörid oma igapäevast tööd. Kontrolli käigus tabati tavalisest poole vähem piletita sõitjaid. Seda asjaolu mõjutasid nii autovaba nädal kui kontrollijate mõistvam suhtumine sõitjatesse.

«Piletita reisijad on olnud ja jäävad meie kontrolli sihtmärgiks,» ütles Rand. «Meedia on huvi tundnud, millega hakkab munitsipaalpolitsei tegelema siis, kui ühistransport muutub linlaste jaoks tasuta teenuseks. Minu vastus on, et amet jätkab oma tavapärast tööd – kontrollimist. Suur osa ühissõidukite kasutajatest tuleb väljastpoolt linna. Samuti seisab meil ees suur töö inimeste instrueerimisel ja abistamisel 2013. aasta esimestel nädalatel. Mitte kõik sõitjad ei loe läbi linnavalitsuse vastavat määrust.»

Ta lisas, et need inimesed, kellel puudub ligipääs internetile, saavad uue süsteemi toimimise põhimõtetega tutvuda infovoldiku abil, mis hakkab olema saadaval kõigis ühissõidukites, aga on ka kontrolöridel. Küsimuste korral on mupo valmis kõiki abivajajaid aitama ning nõustama. Munitsipaalpolitsei eesmärk uuele süsteemile üleminekul on inimeste aitamine, mitte nende karistamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles