Siivutut piltnikku kättemaksuks röövinud noormehed said karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissemurdmine.
Sissemurdmine. Foto: SCANPIX

Harju maakohus karistas lõppeval nädalal tingimisi vangistusega kaht noormeest, kes otsustasid röövida keskealist meest kättemaksuks selle eest, et ta väidetavalt tegi nende sõbrannadest siivutuid fotosid.

Kohus mõistis 1992. aastal sündinud Kevini süüdi röövimises ja auto purjuspäi juhtimises ning määras talle lühimenetluse korras kahe aasta ja kahe kuu pikkuse tingimisi vangistuse kahe aasta ja nelja kuu pikkuse katseajaga. Sama vana Fred jäi süüdi röövimises ja pidi vastu võtma kaheaastase tingimisi vangistuse samuti kahe aasta ja nelja kuu pikkuse katseajaga.

Süüdistuse järgi tungisid Kevin ja Fred mullu 13. septembri öösel kella kolme ajal Tallinnas Akadeemia teel 1958. aastal sündinud mehe korterisse ning röövisid talt 3795 euro väärtuses vara. Noormehed põhjendasid rünnakut sooviga maksta kätte tuttavatest neidudest pornograafilise sisuga fotode tegemise eest.

Eeluurimisel kogutud andmetel helistasid suusamaske kandnud alkoholijoobes Kevin ja Fred korteri ukse taga kella, lõid ukse avanud meest korduvalt rusikaga näkku ning sisenesid tema korterisse. Noormehed lükkasid kannatanu põrandale pikali, panid ta käed raudu ja jalad plastklambritega kinni . Seejärel võtsid nad korterist ära kannatanu vara – erinevat arvuti- ja videotehnikat, koduelektroonikat, tööriistu ja muud – ning viisid selle kannatanu kasutuses olnud Citroen'iga Fredi elukohta Harjumaal Viimsi vallas. Auto jätsid nad lähedalasuvale metsateele. Enamiku varast sai kannatanu hiljem tagasi.

Kevinit süüdistatakse ka selles, et ta juhtis mullu 21. oktoobril kella 23.33 ajal Maardu linnas sõiduautot Toyota joobeseisundis. Noormees kihutas Muuga ja Altmetsa teede ristmikul autoga teelt välja vastu ehitusfirmale kuuluvat metallist infotahvlit ja puid ning sai kergelt vigastada.

Hiljem selgus, et noormeeste rünnaku alla sattunud mees tegi tõesti erootilise sisuga fotosid, kuid midagi kriminaalset tema tegevuses politsei ei tuvastanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles