Kesklinna valitsus otsib Raekoja platsile jõulukuuske

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna mullune jõulukuusk oli pärit Kuusalu vallast Hirvli külast.
Tallinna mullune jõulukuusk oli pärit Kuusalu vallast Hirvli külast. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Tallinna Kesklinna valitsus otsib kuulutusega Raekoja platsile jõulukuuske.

Kesklinna valitsus kutsub kuulutuses kõiki maa- ja metsaomanikke osalema pealinna esinduskuuse otsingutes, et leida Tallinna esindusväljakule kauneim jõulupuu.

Pakkumisi ootab linnaosavalitsus 22. oktoobrini ning teeb seejärel oma valiku, arvestades nii kuuse välimust, hinda kui ka kaugust pealinnast.

Kuulutuse kohaselt peab kuusk olema vähemalt 15-20 meetrit kõrge, kahar ja ühtlaselt tihe, kasvama lagedal hästi juurdepääsetavas kohas ning mitte kaugemal kui 150 kilomeetrit Tallinnast. Kuuse lähedal ei tohi olla elektriliine, mis võiksid takistada kraana tööd puu langetamisel ja pealelaadimisel.

Kuuske võivad linnaosavalitsuse teatel pakkuda maaomanikud või peab pakkujal olema maaomaniku kirjalik luba. Samuti võivad jõulupuud pakkuda firmad koos vajalike sissesõidulubade vormistamise, Raekoja platsile paigaldamise, hilisema demonteerimise ja jääkide äraveo teenuse hinnapakkumisega.

Jõulukuusk püsitatakse Raekoja platsile 15. novembriks ning 2. detsembril süüdatakse sellel esimese advendi küünal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles