Maavanem moodustas vanuri abita jätmise uurimiseks komisjoni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter, milles 76-aastane Noora Toomväli oma viimased elupäevad veetis, oli kõike muud kui elamiseks kõlblik.
Korter, milles 76-aastane Noora Toomväli oma viimased elupäevad veetis, oli kõike muud kui elamiseks kõlblik. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maavanem Värner Lootsmann laiendas järelevalvemenetlust seoses väidetava vanurile abi mitteosutamise juhtumiga Põhja-Talllinnas.


Maavanem algatas 10. märtsil juurdluse küsimuses, miks haiglast välja kirjutatud 76-aastane naisterahvas oma kodus ebainimlikes tingimustes suri.

Eelmisel nädalal laekusid maavalitsusele selgitused ning juhtumit kajastavad mahukad materjalid Tallina abilinnapealt ning Põhja-Tallinna linnaosa valitsuse ametnikelt, teatas maavanema nõunik Kairi-Ly Einborn. Ta lisas, et menetluse käigus otsustas maavanem küsida lisainfot eelkõige Ida-Tallinna Keskhaiglalt, samuti Põhja-Tallinna linnaosa valitsuselt.

«Kuna tegemist on sotsiaalselt äärmiselt tundliku ja mitmeid ametkondi hõlmava juhtumiga, pean vajalikuks laiendada järelevalvet teostavate ametnike ringi ning moodustan selleks järelevalve komisjoni, kelle ülesandeks on esitada maavanemale õiend läbiviidud järelevalve kohta 27. märtsiks 2009,» lausus Lootsmann.

Maavanem teeb omapoolse otsuse järelevalve tulemuste kohta hiljemalt 30. märtsil.

76-aastane Noora Toomväli suri oma kodus 5. märtsil, mõni päev pärast haiglast välja kirjutamist. Oma elu viimased päevad veetis liikumisvõimetu vanur kütmata korteris, kus temperatuur oli null kraadi ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles