Tallinnas ostavad seksi peamiselt soomlased

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut. Pilt on illustreeriv
Prostituut. Pilt on illustreeriv Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituut viis läbi uuringu, millest selgub, et Tallinna prostituutide peamised kliendid on soomlased ja eestlased.

2011. aastal teostati teistkordselt nakkuste ja riskikäitumise levimust mõõtev uuring Tallinna prostitutsiooni kaasatud naiste hulgas. Raportis on kasutatud 210 Tallinna prostitutsiooni kaasatud naise andmeid.

Klientide rahvuse kohta informatsiooni saamiseks paluti intervjueeritavatel loetleda, millise rahvuse esindajaid on uuringule eelnenud 12 kuu jooksul nende seksi eest tasunud partnerite hulgas olnud.

Kõige rohkem on esindatud soomlased, eestlased, rootslased ja venelased – küsitlusele eelnenud aasta jooksul on nende rahvusgruppide esindajaid klientide hulgas olnud rohkem kui pooltel prostitutsiooni kaasatud naistel.

Soomlastest kliente oli 172, eestlasi 149, rootslasi 134 ja venelasi 96 küsitletud naisel. Veel jäävad silma inglased, keda oli 64 ja itaallased, keda oli 39 naisel.

Ligi kolmandik pealinna prostituutidest on kogenud vägivalda. 37 protsenti prostitutsioonile kaasatud naistest on prostitutsioonis osalemise ajal kogenud seksuaalset või füüsilist vägivalda.

Küsitlusele eelnenud 30 päeva jooksul koges vägivalda 26 naist. 26st seksuaalset või füüsilist vägivalda kogenud naisest 21 naist talus vägivalda küsitlusele eelnenud kuu jooksul ühel korral, neli naist 2–3 korda ning üks rohkem kui kümnel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles