Tallinna prostituut teenindab kuni 45 klienti nädalas

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituudid otsivad tänaval kliente.
Prostituudid otsivad tänaval kliente. Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituut viis Tallinna prostituutide seas läbi uuringu. Sellest selgub, et tavapärane prostituudi klientide arv nädalas on 11-15, kuid vahel tuleb teenindada ka 45 klienti nädalas.

2011. aastal teostati teistkordselt nakkuste ja riskikäitumise levimust mõõtev uuring Tallinna prostitutsiooni kaasatud naiste hulgas. Raportis on kasutatud 210 Tallinna prostitutsiooni kaasatud naise andmeid.

Selgus, et prostitutsiooni kaasatud naiste tavapärane klientide arv nädalas on mediaani järgi kümme ning see varieerub vahemikus 0 kuni 45. Mitte ühtegi klienti ei teenindanud kaks vastanut, kuid üks vastanu märkis klientide arvuks koguni 45.

5 ja vähem klienti pidi nädalas teenindama 52 vastanut, 6-10 klienti teenindas 54 vastanut, 11-15 teenindas 64 vastanut ning rohkem kui 15 klienti teenindas 37 vastanut.

52 protsenti prostitutsiooni kaasatud naistest ütlesid, et nende viimase kümne kliendi hulgas vähem kui pooled olid regulaarsed kliendid.

Klientide vanusest ülevaate saamiseks paluti vastajatel nimetada, millises vanuses kliente neil on viimase 12 kuu jooksul olnud kõige rohkem. Üks osa vastajatest nimetas kliente mitmest vanusrühmast. Kokkuvõttes on klientuuri hulgas kõige rohkem 30–39- ja 40–49-aastaseid – mõlemat vanusrühma mainisid rohkem kui pooled prostitutsiooni kaasatud naistest.

Kes on Tallinna prostituudid?

Tallinna prostitutsiooni kaasatud naiste mediaanvanus on 32. 78 protsenti on sündinud Eestis ning 17 protsenti Venemaal. Suurima rahvusrühma (75 protsenti) moodustavad venelased.

39 protsenti on keskharidusega ning 40 protsenti kutseharidusega. Põhiharidusega või alla selle tasemega PKd moodustavad 15 protsenti ning kõrghariduse on omandanud vähem kui kümnendik.

Mediaanvanus esmakordsel kokkupuutel prostitutsiooniga on 25 eluaastat. Mediaani järgi ollakse prostitutsiooniga seotud 4 aastat. Ligi pooled sattusid prostitutsiooniga tegelema läbi eelneva tutvuse meeste- või naisterahvaga, kes neid sellesse ärisse kutsusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles