Õppehäire tühjendas Viru keskuse inimestest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskus.
Viru keskus. Foto: Peeter Langovits.

Täna hommikul kell 10 algas Viru keskuses õppehäire, mille käigus tehti maja inimestest tühjaks.


«Seitsme minutiga saime kõik inimesed majast välja. Kõik külastajad suhtusid õppusse väga mõistvalt,» ütles Viru keskuse juhatuse liige Ants Vasar Postimees.ee'le.

Ta lisas, et tänavuse õppehäire käigus tühjendati inimestest ka bussiterminal ning seegi läks sujuvalt. «Praegu just teeme päästeametiga kokkuvõtteid ja tundub, et seitsme minutiga kogu kompleks tühjaks saada on päris normaalne tulemus,» lausus Vasar.

Tema sõnul on inimelu kõigest muust tähtsam ning sellest põhimõttest lähtudes tegutsetakse ka õppehäire ajal. Siis peavad hoonest lahkuma kõik inimesed, vaatamata sellele, et keegi on just äsja ostukorvi toidukraami täis ladunud või mõnes söögikohas kalli prae kallale asunud.

Selliseid õppusi korraldatakse keskuses vähemalt kord aastas, sest keskuses töötavad inimesed vahetuvad sageli ning ka uutele töötajatele tuleb selgeks teha, kuidas ohu korral käituda. Peale selle korraldatakse Vasara sõnul keskuses töötavatele inimestele regulaarselt ka väiksemaid ohutuskoolitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles