Kaja Kallas: Juku-Kalle Raidi sõnad tähendavad korralagedust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Peeter Langovits

Kommenteerides riigikogu liikme Juku-Kalle Raidi sõnu selle kohta, et demokraatiaga on Eestis kõik korras alles siis, kui Yana Toom saab kuuli pähe, ütles riigikogu eetikakoodeksit koostav Kaja Kallas portaalile DzD.ee, et vaieldamatult on sellised väljaütlemised lubamatud, eriti parlamendi liikme suust.
 

«Mulle juba teatati sellest korralagedusest,» kinnitas Kallas. «Ma pean seda täiesti lubamatuks.» Ta lisas, et just 20. septembril olid riigikogus arutluse all Peeter Võsa sõnad telesaates «Võsareporteri lõputuur», kus ta ütles, et pederastidel pidavat sündima pruunid lapsed.

Riigikogu ei ole Raidi sõnu veel arutanud. Võibolla ka sellepärast, et Toomil ei ole Raidi vastu pretensioone.

Kallase sõnul peab riigikogu liige oma ametikohast lähtuvalt olema väljaütlemistes korrektne.

«Niisugused regulatsioonid on olemas teiste riikide parlamentide eetikakoodeksis. Näiteks Läti vastavas koodeksis on kirjas, et parlamendi liige peab rääkima korralikus läti keeles ning ei tohi kasutada vääraid ja jämedaid väljendeid,» mainis Kallas.

Ta lisas, et tõenäoliselt ilmuvad samalaadsed punktid ka riigikogu eetikakoodeksisse, mille ettevalmistamine praegu käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles