Savisaar: sotsid võitlevad omaenda valimislubaduse vastu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade valimisnänn 2005. aastal. Esiplaanil sotside voldik, mis lubab tasuta ühistransporti.
Erakondade valimisnänn 2005. aastal. Esiplaanil sotside voldik, mis lubab tasuta ühistransporti. Foto: Margus Ansu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles linnavolikogu istungil, et sotsiaaldemokraadid võitlevad praegu tasuta ühistranspordi vastu, mis oli nende eneste valimislubaduseks.


«Sotsid teatasid ju ka, et nad ei saa hääletada ei tasuta ühistranspordi poolt ega selle vastu. Poolt ei saa olla, sest ei ole seda kurikuulsat arengukava. Vastu ka ei saa, sest tasuta ühistransport on üdini nii sotsiaaldemokraatlik poliitika, kui olla saab. Ja see on olnud ka sotsiaaldemokraatide eneste valimislubadus. Ma mõtlen, et oponeerida omaenda valimislubadustele, see on ikka pretsedenditu, tõepoolest,» rääkis Savisaar.

2005. aastal oli sotsiaaldemokraatide valimisloosung «Sotsiaaldemokraadid lubavad: tasuta ühistransport nelja aastaga!» Paraku ei lubanud keskerakondlik linnavõim tookord sellise tekstiga loosungit ühele trammile paigaldada.

«Ühegi töötava tallinlase jaoks ei saa teenus põhimõtteliselt kunagi olema tasuta – kui ka tallinlane ei peaks iga kord maksma eraldi üksikpileti või perioodikaardi eest, kaetakse ühistranspordi kulud tema makstavast tulumaksust,» põhjendas ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste tookord reklaami eksponeerimisest keeldumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles