Sotsid kutsuvad üles Tallinna volikogu istungit boikoteerima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraadid kutsuvad teisi opositsioonifraktsioone boikoteerima tänast volikogu korralist istungit, kus langetatakse otsus tasuta ühistranspordi kohta, sest keskerakondlik linnavõim on muutnud naeruväärseks opositsiooni soovi arutada eelnevalt selle rahamahuka valdkonna planeerimist volikogu erakorralisel istungil.


Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul kutsus volikogu esimees Toomas Vitsut erakorralise istungi kokku neljapäeva õhtul veerand tundi pärast korralise istungi lõppu.

«Korralisel istungil on aga kavas võtta vastu tasuta sõidu eelnõu, mis muudab mõttetuks ühistranspordi tuleviku teemalise arutelu. Sotsiaaldemokraadid ei saa hääletada tasuta sõidu poolt ega vastu, sest linnavalitsus ei ole siiani täitnud volikogu poolt pandud ülesannet esitada ühistranspordi terviklik pikaajaline arengukava,» märkis Juske.

«Linnavalitsus on valinud mugava tee: kui pole arengukava, pole ka avalikku arutelu ja saab teha, mida heaks arvatakse. Puudub majanduslik analüüs ja puuduvad mõõdikud, kuidas tasuta sõidu mõju hinnata. Sotsiaaldemokraadid ei kavatse leppida linnakodanike esinduskogu rolli naeruvääristamisega. Nii ei osale meie saadikud Keskerakonna valimiskampaania osaks muudetud volikogu korralisel istungil. Loodan, et sama teevad ka teised opositsioonisaadikud,» ütles Juske.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles