Savisaar peab liiklusmärki haldusaktiks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühissõidukirada Tallinnas Narva maanteel.
Ühissõidukirada Tallinnas Narva maanteel. Foto: Liis Treimann

Linnapea Edgar Savisaar andis linnavoliniku esitatud arupärimisele pehmelt öeldes kummalise vastuse.


Postimees kirjutas augustis sellest, kuidas Tallinna transpordiamet keeldus vastamast kodaniku teabenõudele põhjendusega, et nõutud dokumendi digitaliseerimine oleks liiga mahukas.

Opositsiooniline linnavolinik Tarmo Kruusimäe esitas selle kohta arupärimise, millele tänaseks on laekunud vastus, millel seisab linnapea Edgar Savisaare allkiri.

«Möödunud kuul esitas üks linnakodanik Tallinna transpordiametile teabenõude, milles ta soovis näha haldusakti, millega muudeti liikluskorraldust Narva maanteel. Teabenõudele keelduti vastamast avaliku teabe seaduse paragrahv 23 lõige 2 punkt 3 alusel. Põhjenduseks öeldi, et teabenõude täitmine taotletava teabe suure mahu tõttu nõuab teabevaldaja töökorralduse muutmist ja takistab talle pandud ülesannete täitmist,» kirjutas Kruusimäe oma arupärimises.

Linnavolinik soovis arupärimisega teada saada, kui mahukas on teabenõudega taotletav haldusakt ja kui kaua võtaks aega selle viimine elektroonilisele kujule. Samuti seda, mitu skännerit on transpordiametis ja mitu sealset ametnikku on suutelised nendega töötama.

Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa koostatud ja Savisaare allkirjastatud vastus oli järgmine: «Vastuseks Teie arupärimisele teatame, et liiklust korraldava üldhaldusakti mahukus sõltub selle pikkusest ja laiusest ning jaguneb Eesti Standardi EVS 613:2001 punkti 4.1 kohaselt nelja suurusgruppi. Suurusgrupp sõltub antud teele kehtestatud lubatud suurimast sõidukiirusest (tabel 1). Metallist liiklusmärgi (üldhaldusakti) viimine elektroonilisele kujule ei ole füüsiliselt võimalik. Tallinna transpordiametis on kaks skännerit. Tallinna transpordiametis on suutelised skänneriga töötama 56 töötajat.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles