Juhtkiri: igavese pileti innovatsioon

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaa võttis buissipiletite hinna tõstmisel eeskuju Tallinnast.
Harjumaa võttis buissipiletite hinna tõstmisel eeskuju Tallinnast. Foto: Toomas Huik

Omal ajal mõistsid osavnäpud kümnerublase niimoodi kokku voltida, et Leninil oli tübeteika peas. Pealinna piletisullerite leiutatud origami-harjutus on tunduvalt lihtsam ega koorma mõistust üleliia. Bussipilet tuleb kokku murda ja kompostrisse pista nii, et see lööks kuupäeva ja kellaaja talongi hõbedasele ribale. Selle pealt saab pärast kuupäeva näpuga maha kustutada ja kasutada piletit aina uuesti.

Alanud on innovatsiooniaasta, kätte jõudnud majandussurutis (masu). Ühtpidi on tore, et kodanikud on meelestatud otsima majandusliku sisuga probleemidele uuenduslikke lahendusi.

Teistpidi on väga kahju, kui lihtsatest lahendustest ilu otsiv rahvalik geniaalsus voolab kriminaalses sängis. Tallinna munitsipaalpolitsei juhi sõnul on nad petutrikist teadlikud, kuid niimoodi volditud pileteid on tema sõnul kontrolöride ette juhtunud haruharva. Samas annavad innovaatilised sullerid linnaametnikele põhjuse tähistada innovatsiooniaastat omapoolse, loodetavasti geniaalse piletiuuendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles