Pensionärid saavad Tallinna uue ühistranspordikaardi tasuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Validaator, mille ees peab ühiskaarti viibutama.
Validaator, mille ees peab ühiskaarti viibutama. Foto: Laura Oks

Täna võttis Tallinna linnavalitsus vastu otsuse, et tasuta sõidu õigusega pealinlased saavad ühiskaardi ehk viipekaardi linnaosavalitsustest tasuta. Sama õigus antakse lähiajal ka vanematele kui 65-aastastele inimestele, kuid selleks peab linnavalitsus tegema eraldi korralduse.

Linnavalitsuse tänase korralduse järgi saavad alates 21. septembrist linnaosavalitsustest tasuta ühiskaarte tallinlased, kellele on kehtestatud ühissõidukite tasuta kasutamise õigus. Nende hulka kuuluvad puudega lapsed, sügava puudega 16-aastased ja vanemad isikud, raske nägemispuudega inimesed, hoolekandeasutustes viibivad lapsed, vanemliku hoolitsuseta jäetud lapsed, kolme ja enama lapsega perede lapsed, represseeritud ja nendega võrdsustatud isikud ning Tšernobõli aatomielektrijaama avarii tagajärgede kõrvaldamisest osavõtnud.

Tasuta kaardi saavad ka linnaosavalitsuste ja nende hallatavate asutuste ning linna sotsiaal- ja tervishoiuameti hallatavate asutuste hooldustöötajad tööülesannete täitmisel.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles Postimehele, et tasuta viipekaardi õiguse saavad ka vanemad kui 65-aastased inimesed, kellel praegu on tasuta sõidu õigus Tallinna ühissõidukites. Selle kohta tuleb aga lähiajal linnavalitsuse eraldi korraldus.

«Oluline on lisada, et need inimeste grupid, kes said täna tasuta ühiskaardi õiguse, aga samuti pensionärid, ei pea seda kaarti endale soetama,» rõhutas Aas. «Seega ei pea nad eeloleval reedel tormama linnaosavalitsusse, et ühiskaarti endale hankida.»

Abilinnapea sõnul on linnavalitsusel hea meel, kui siiski kõik inimesed viipekaarti kasutaksid, sest see annab vajalikku teavet ühistranspordi paremaks korraldamiseks.

Praegu ei ole linnavalitsus veel otsustanud, kust vanemad kui 65-aastased inimesed oma tasuta ühiskaardi kätte saavad, aga tõenäoliselt samuti linnaosavalitsustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles