Näita juhiluba ette - saad ühissõidukites tasuta sõita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks

Eile alanud ja reedel lõppeval rahvusvahelisel liikuvusnädalal saavad kõik juhiloa omanikud Tallinna bussides, trammides ja trollides tasuta sõita.

Tallinna linnavalitsus tegi kõigile pealinna ühistransporti kasutavatele inimestele sellise kingituse, et autojuhiloa ettenäitamisel on võimalik bussides, trammides ja trollides tasuta sõita. Kampaania algas eile ning lõpeb 22. septembril ehk selle nädala laupäeva keskööl.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo ütles Postimehele, et juhiloa ettenäitamisel saavad pealinna ühissõidukites tasuta sõita kõik Eestis elavad inimesed, mitte ainult tallinlased.

«Eesmärk on auto kasutaja ühissõidukisse meelitada,» ütles Harjo.

Mupo juhataja asetäitja Raik Saart mainis, et kui linnavalitsus on rahvusvahelisel liikuvusnädala 16. - 22. septembrini teinud kõigile autojuhiloa omanikele ühistranspordis sõitmise mittetasuliseks, siis mupo ametnikud peavad seda ka kontrollima.

«Täna hommikul nagu igal esmaspäeval oli meil nõupidamine, kus selgitati veel kord, kuidas sellel nädalal peavad piletikontrolörid käituma,» kinnitas Saart. «Kui inimesel on autojuhiluba kaasas, siis saab ta ka tasuta sõita. Kui aga luba pole ning inimesel sõidupilet puudub, siis tuleb paratamatult trahvi teha.»

Ta lisas, et eks linnavalitsust huvitab ka see, kui palju inimesi on nõus oma autost tööle- või kojusõiduks loobuma ning ühissõidukisse ümber istuma. Praegu on aga veel vara järelduste tegemiseks. Saarti hinnangul võib neid inimesi päris palju olla, sest parkimisega on linnas probleeme ning bussi, trolli või trammiga saab isegi kiiremini liikuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles