Telliskivi loomelinnakus on nädalavahetusel Ökomäss

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel toimub Tallinnas Telliskivi loomelinnakus Ökomäss, mis sel aastal keskendub energiasäästlikkusele ja -tõhususele.


Eelmisel aastal alguse saanud koguperefestival propageerib teadlikku tarbimist ja keskkonnasäästlikku elustiili ning on kõigile huvilistele tasuta.

15. ja 16. septembril toimuva ürituse kavas on ökoloogiliste ehitusmaterjalide mess, toimuvad loengud ja seminarid, kus selgitatakse vanade ja kultuuriväärtuslike hoonete energiatõhusaks muutmise võimalusi Eesti, Soome ja Rootsi näidete varal. Oma elamu kohta saab vastavat nõu küsida ka energiakonsultandilt ja restaureerimisarhitektilt.

Soovijatel on võimalik erinevates töötubades proovida naturaalsete ainete baasil värvide valmistamist ja viimistlustehnikaid, aga ka karjusepilli meisterdamist. Avatud on uuskasutusnäitus, kus näeb vanadest asjadest loodud sisustusesemeid ja mööblit.

Lastele mõeldud mahukas programm keskendub loovuse arendamisele. Meisterdatakse uusi mänguasju vanadest vahenditest, tehakse heinaskulptuure ja vanadest postkaartidest karpe. Lastele pakuvad tegevust Vabaõhumuuseum, Lastemuuseum ja Miia-Milla-Manda muuseum. Veel saab iga laps osaleda savitoas ning oma kätega proovida täiskasvanute ehitus- ja remondivõtteid – selleks võib kaasa võtta vana tapeedijupi, mille kohapeal seina saab kleepida, samuti kokku panna palkmaja vähendatud mudelit.

Välialal saavad soovijad sõita elektriautodega ning tutvuda taastuvenergiaallikate isetegemise ja kasutusvõimalustega. Ürituse täpsema kava leiab Ökomässu veebilehelt.

Ökomässu korraldavad on Säästva Renoveerimise Infokeskus ja Eesti Vabaõhumuuseum. Ökomässu toetavad CoolBricks, ProNatMat, Euroopa Regionaalarengu Fond, HELTH ja Kesk-Läänemere programm Interreg IV A.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles