Mustamäe turule kerkivad müügipaviljonid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe turg.
Mustamäe turg. Foto: Raepress

Laupäeval, 15. septembril asetatakse nurgakivi Mustamäe turu turuhoonetele.

 

«2009. aastal mustamäelaste seas läbi viidud rahvaküsitlus näitas, et linnaosa vajas kõige enam uut ja korralikku turgu,» ütles abilinnapea Eha Võrk Raepressi vahendusel. «Sellist korralikku, mugavat ja puhast turgu nagu tolleks ajaks oli Nõmme turg.»

 

«Linnaettevõtte Tallinna Turud hallatav Mustamäe turg avati nn. Kännu Kuke kvartalis, Vilde tee 75a kinnistul eelmise aasta mais ning piirkonna elanikkond on selle hästi omaks võtnud,» tõdes Võrk.

 

Võrgu sõnul algab nüüd turuhoonetele nurgakivi asetamisega Mustamäe turu väljaarendamise teine etapp. «Lisaks ilusatele ja mugavatele turulettidele, parklale ja juurdepääsuteedele on juba jõuludeks turualal ka 21 müügikohaga puu- ja juurviljahoone. Järgmisel aastal ehitatakse aga veel liha- ja kalahoone, kuhu on kavandatud 35 külmletiga müügikohta ning väike kohvik,» lausus abilinnapea.

 

«Loodetavasti saab ka Mustamäe turust lisaks kauplemisele ja vajalike toiduainete ostmisele ka kooskäimise ja seltsielu edendamise koht,“ lisas Võrk. „Populaarse Nõmme turu eeskujul rajatakse turulkäigu mugavaks ja meeleolukaks muutmiseks ka siia kohvik, laste mänguala ja purskkaev,» lisas ta.

 

Mustamäe turule projekteeritud hoonete ehitamiseks kulub kokku umbes 800 tuhat eurot.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles