IRL propageerib täna Tallinnas maamaksuvabastust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillepeenar.
Lillepeenar. Foto: Evelyn Kaldoja

Täna tutvustab Isamaa ja Res Publica Liit Tallinna kaubanduskeskuste juures ja muudes avalikes kohtades oma ettepanekut vabastada kodualune elamumaa maamaksust.

Pealinna elanikele selgitatakse IRL algatuse põhimõtteid, maksuvabastuse mõju pere-eelarvele ja võimalikke kokkuhoiukohti linnaeelarves.

«Tänase ettevõtmise raames kingib IRL tallinlastele lilleseemneid, tehes seda usus, et järgmisel kevadel on neid võimalik külvata maksuvabasse koduaeda,» teatas erakond.

«IRL kutsub kõiki poliitilisi jõude üles mõistmisele, et Eesti riik algab Eesti kodust. Ainuüksi sel põhjusel peavad inimeste kodud olema riigi ja omavalituste erilise hoole all ning prioriteediks kõigi erakondade jaoks.»

Erakond lisas veel, et ei ole ärimaa maksustamise vastu, kuid peab oluliseks, et koduomanikke maamaksuga ei koormata.

«Tänane K-maamaks Tallinnas viib paljud inimesed niikaugele, et arutletakse tõsiselt, kas tuleks oma kodust välja kolida. IRL sellega ei lepi, sest on ju kodust lahkumine igale inimesele raske ja eriti raske on see eakatele. Üheltki Eesti kodanikult ei tohi võtta ära usku, et tema kodu on tema kindlus,» leiab IRL.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles