TV3: Tallinna linnavolikogu hääletas ööbusside vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe
Tarmo Kruusimäe Foto: Valimised

Tallinna linnavolikogu hääletas ööbusside käikupanemise eelnõu vastu, põhjendades otsust rahapuudusega.

Volikogu liige Tarmo Kruusimäe (IRL) ütles «Seitsmestele uudistele», et ööbusside projekti katsetati edukalt 2008-2009 aastal ning toona kasutas seda teenust 5000 inimest kuus.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas märkis aga, et kuigi ta pole ööbusside vastu, on ühistranspordis pakilisemaid probleeme. «Ma usun, et täna tegelikult on palju olulisemaid suundi, mida meil oleks vaja katta, kus oleks vaja liinivõrku täiendada, parandada, et oleks liikumine parem,» ütles Aas.

Kruusimäe väitel tõi tema keskerakondlasest kolleeg Evelyn Sepp välja ka asjaolu, et ööbusse kasutaksid peamiselt pidutsejad. «Evelyn Sepa poolt tuligi märkus, et maksumaksja raha eest ei ole vaja öiseid pidutsejaid premeerida ühistranspordiga, vaid et parem sõitku taksoga. Arusaamatuks jäigi, kas siis öised pidutsejad toovad taksotšekid Tallinna linnavolukokku või mida ta siis mõtles.»

Aas märkis ära ka turvalisuse küsimuse. «Tõepoolest, üks probleem, mis esile kerkis ööbussidega, oli turvalisus. Seal mindi ju kuni sinnamaani välja, et turvafirmad sõitsid ööbussidega kaasa, et oleks seal turvaline liigelda. Kahtlemata see on üks probleemidest, aga samas kindlasti on ka selliseid reisijaid, kes ei ole sellised,» rääkis abilinnapea.

Kruusimäe pakkus välja, et kui asi jääb rahapuuduse taha, ei pea ööbussid tingimata tasuta olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles