Politsei valmistub kuritegevuse kasvuks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Põhja politseiprefekti Elmar Vaheri sõnul peatus eelmise aasta lõpul kuritegevuse vähenemine Tallinnas ja Harjumaal ning politsei on valmis selleks, et tänavu hakkab kuritegude arv taas kasvama.


«Kui võrrelda aastaid 2003-2007, siis trendiks on nii kuritegude üldarvu kui Tallinnas registreeritud kuritegude arvu vähenemine. Aga 2008. aasta lõppes sellega, et kuritegevuse vähenemine nii Tallinnas, Harjumaal kui kogu Eestis peatus,» ütles Vaher täna Tallinna linnavolikogus esinedes.

Ta rääkis, et kuritegevuse statistikas kajastuv kuritegude arvu suurenemine eelkõige Tallinnas on seotud seadusemuudatustega. «Süstemaatiliste pisivarguste taaskriminaliseerimise tulemusena on 2008. aastal kuritegevuse kasv puudutanud eelkõige Tallinna linna, kus asuvad kõige suuremad kaubanduskeskused,» selgitas Vaher.

Tallinnas vähenes registreeritud kuritegude arv eelmisel aastal eelkõige Mustamäel ja Kristiines, vastavalt 52 ja 36 juhtumi võrra. Kõige rohkem kasvas kuritegude arv aga Lasnamäel - 361 juhtumi võrra. Samuti kesklinnas ja Nõmmel - vastavalt 334 ja 110 juhtumi võrra.

Lasnamäel oli prefekti sõnul märgata tõsist korterivarguste lainet. «Selle kuriteoliigi puhul piisab ühe varaste grupi kinnipidamisest ja ongi olukord kontrolli all. Näiteks Lasnamäel tabati viieliikmeline grupp, mis oli toime pannud 36 korterivargust,» tõi prefekt näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles