Aserbaidžaanid mõistavad armeenlaste meeleavalduse hukka

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Aserbaidžaani saatkonna ees.
Meeleavaldus Aserbaidžaani saatkonna ees. Foto: info@azeri.ee

Aserbaidžaani kogukond tegi täna avalduse, milles leiab, et Eesti on paljude eri rahvaste ühine kodumaa ning ajalooliste riikidevaheliste konfliktide toomine Eesti riigi pinnale ei ole arukas.



«Täna toimus Armeenia kiriku juures sanktsioneerimata meeleavaldus Ungari ja Aserbaidžaani riigi vastu. Meeleavaldus rikkus õigusaktides ettenähtud avalike koosolekute korraldamise korda ning selle sisu võis tõlgendada rahvustevahelise vaenu õhutamisena. Aserbaidžaani kogukonna sõnul on kahetsusväärne, et Ungari ning Aserbaidžaani riikide vastasesse meeleavalduse korraldamisse on kaasatud lisaks Armeeniaga seonduvatele ühiskondlikele organisatsioonidele ka kirik ning kogu provokatsiooni korralduslik poolt leidis aset kiriku seinte vahel,» öeldakse aserite kogukonna pressiteates.

Reaktsioonina armeenlaste protestiaktsioonile armeenia kiriku juures kogunes mõne tunni jooksul Aserbaidžaani saatkonna ette väidetavalt sada inimest väljendamaks oma nördimust ning rahulolematust Armeenia kogukonnaga seotud gruppide tegevuse üle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles