Sotsid muretsevad bussisõitjate isikuandmete pärast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletimüügisüsteemi validaator
Piletimüügisüsteemi validaator Foto: Ühendatud Piletid AS

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioon avaldas tänasel kohtumisel abilinnapea Taavi Aasaga muret 21. septembril käivituva ühistranspordi uue e-pileti süsteemi käigus kogutavate isikuandmete kasutamise kohta.


Sõidusoodustuse saamiseks peavad kõik tallinlased ostma isikustatud e-pileti, mis tähendab, et süsteemi haldaval firmal tekib logifail pileti omaniku personaalsest liikumisest ühistranspordis. «Sellest asjaolust ei ole avalikkust piisavalt informeeritud. Abilinnapea Aas kinnitas, et linnavalitsus saab süsteemihaldajalt vaid üldised ülevaated ühe või teise liini täituvuse kohta,» ütles volikogu sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske.

Samuti avaldasid sotsid protesti linnavalitsuse käitumise suhtes seoses ühistranspordi uue arengukavaga mitteesitamisega. Juske sõnul ei ole linnavalitsus juba kolm aastat täitnud volikogu poolt pandud ülesannet esitada ühistranspordi uus terviklik pikaajaline arengukava. Samal ajal viiakse aga selles väga rahamahukas valdkonnas ellu strateegilisi muudatusi.

«Täna teatas abilinnapea Aas, et Tallinna arengukavade sisu on enamjaolt ulme. Samas kinnitas ta aga, et linnavalitsus on asunud koostama mahukat pealinna liikuvuse arengukava,» rääkis Juske.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles