Vakra ja Korp ajavad üksteise kulutustes näpuga järge

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme linnaosavalitsus.
Nõmme linnaosavalitsus. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Nõmme linnaosa praegune linnaosavanem Erki Korp (Keskerakond) ja endine juht Rainer Vakra (MTÜ Demokraadid) ajavad näpuga järge teineteise rahakulutustes.

Selgub, et Korp on linnaosa selle aasta eelarvest planeerimata kulutustena tellinud ohtralt keraamilisi figuure, suveniire, kinkekaarte ja voldikuid, minnes vastuollu linnapea Edgar Savisaare veebruarikuise käskkirjaga, mis ütleb, et sel eelarveaastal on keelatud teha kulutusi, mis ületavad linnavolikogu poolt kinnitatud kulude summasid.

Nõmme linnaosa selle aasta majandamiskulude eelarve on 183 226 eurot, millest seitsme kuuga kulutati 76 protsenti lubatud 59 protsendi asemel.

Eelarverea «muud heakorrakulud» pealt leiab näiteks ka ühe Nõmme eramaja kanaliseerimise 10 000 euro eest.

Korp ütles kulutusi kommenteerides, et tegemist on absurdsete süüdistustega, mille taga on Vakrale lojaalseks jäänud ametnikud ja kinnitas, et koostab süüdistuste kohta seletuskirja. Linnaosavanem kinnitas, et kui täna kokku tulevas halduskogus tema seletused ebapiisavaks loetakse, palub ta oma tegevusele revisjoni.

Vakra töötajad said vaeste perede kinkekaardid endale

Korpi kinnitusel esitab ta täna halduskogule hinnangu saamiseks ka Vakra ettevõtmised. Nimelt osteti viimase korraldusel 2010. aasta detsembris 60 000 krooni eest Kristiine keskuse kinkekaarte, mis olid mõeldud viiekümnele Nõmme toimetulekuraskustes perele, kes neid kaarte aga kunagi ei näinud. Osa neist 500-1100 krooni vääringus kaartidest anti Nõmme linnaosa töötajatele. Ka peab Korp kummaliseks seda, et Vakra viis Nõmme inimesi miljoni krooni eest draamateatrisse ja Estoniasse.

Vakra teatas, et kuna Korp juhib linnaosavalitsust juba pea kaks aastat, on tal sügavalt piinlik olla kaasatud sellisesse liivakastimängu. Ta tuletas meelde, et Tallinna raamatupidamise sise-eeskirja järgi vastutab eelarve täitmise eest asutuse juht.

«Linnaosavanema valikute küsimus on, kas kavandatud eelarveliste vahendite eest saata jõulude ajal tuhanded Nõmme eakad teatrisse või käia vaatamata miinuses eelarvele koos elukaaslasega linnaosa raha eest Floridas rannaliival «jokk» ususeminaril,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles