Liikluskorralduse juht: täna saavutas Tallinna liiklus tipu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna tee täna hommikul.
Laagna tee täna hommikul. Foto: Raigo Pajula

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul saavutas pealinna liiklus täna hommikul tipu, mis on aga iga-aastane septembri alguse nähtus.

«Kui eelmise aasta septembrit meenutada, siis oli samuti Tallinna tänavatel väga palju sõidukeid, mis aeglustasid liiklusvoogusid ja tekitasid ummikuid,» ütles Rüütelmaa Postimehele.

Ta tõdes, et Pirita tee oli täna hommikul tõesti üks kesklinna suunduvatest teedest, mis oli paksult autosid täis. Samas on tema sõnul kurb vaadata, et Pirita «Pargi ja reisi» parkla seisab peaaegu tühjana.

«Tundub, et juhid ei ole veel harjunud uue liikluskorraldusega, eks see võtab natuke aega,» tõdes Rüütelmaa. Ta tõi näite, et Tartu maanteelt linna sisse sõites on võimalik keerata Laikmaa tänavale ja pöörata seal fooriristmikul Estonia puiesteele. Täna hommikul oli Laikmaa tänav tühi. Samal ajal sõidavad juhid harjumuse järgi ikka Islandi väljakule, kust enam Teatri väljakule pöörata ei tohi ja sellest annavad teada ka suured sildid. Seejärel püütakse end pressida kaitseministeeriumi hoone juurde, et sealt Estonia puiesteele pääseda.

Rüütelmaa tõdes, et bussiradade tõttu on tavasõidukitel mõnes kohas kesklinnas nüüd tõesti veidi keerulisem sõita. Pudelikaelad on Pirita poolt tulles Narva maanteel, Haabersti suunal ning ka Vabaduse puiesteelt linna sõites.

Augustis, pärast bussiradade mahajoonimist tegid transpordiameti ametnikud linnas liiklusvoogude vaatluse ning saadud andmeid võrreldi eelmise aasta sama ajaga. Selgus, et mullusega võrreldes oli tänavu augustis kesklinnas tunduvalt vähem sõidukeid. See näitab, et inimesed on hakanud mõtlema, kas tasub ikka kesklinna oma autoga sõita, võiks kasutada ühissõidukit.

Rüütelmaa tõi välja ka niisuguse oletuse, et kui eile oli linnas päris lahe autoga sõita, siis osa inimesi võis arvata, et nii jääbki ja asus täna jälle oma auto rooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles