Tallinn loodab tänavavalgustuse pealt miljoneid säästa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustus.
Tänavavalgustus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Täna varahommikul kell 3.30 lülitas kommunaalamet eksperimendi korras Tallinnas tänavavalgustuse välja.


Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš selgitas Kuku raadiole, et kommunaalamet teeb tänavavalgustuse osas eksperimente, lootes leida võimalusi valgustuse pealt kokku hoida. Abilinnapea lisas, et täna hommikul katsetatud variant pole püsiv lahendus ja sellepärast ei teavitatud ka inimesi.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on tänavavalgustuslikud eksperimendid tingitud tänavusest kümneprotsendilisest elektrienergia hinnatõusust, milles teadagi on süüdi peaminister Andrus Ansip.

«Kommunaalamet teeb praegu katsetusi, millal oleks tänavavalgustuse kustutamine inimestele kõige valutum ja annaks linnale kõige suuremaid kokkuhoiu võimalusi,» lausus linnapea tänasel pressikonverentsil. Talle sekundeeris abilinnapea Merike Martinson, kes kinnitas, et magas täna öösel väga hästi just see tõttu, et tänavalaternate tuled tuppa ei paistnud.

Boroditš märkis, et otsitakse kõige optimaalsemat režiimi kokkuhoiuks ning selles osas võetakse kuulda ka linlaste arvamust. Abilinnapea ei pidanud kuritegevuse kasvu võimalikkust pimendamise tõttu kuigi tõenäoliseks. Tema sõnul linnavalitsus eeldab, et inimesed on ikka öösel kodus ja magavad ning kuritegevus ei sõltu tänavavalgustusest, vaid pigem sotsiaalsetest ja majanduslikest aspektidest

Savisaare sõnul muutub linn pimendamise tõttu kindlasti ebaturvalisemaks. Süü selle eest veeretas ta aga jällegi riigiisadele, kes oleksid pidanud eelarvekärpeid tehes seda ette nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles