Haridusminister soovitab Metlevi kooli huvijuhi vallandada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas soovitab Mustamäe reaalgümnaasiumi huvijuhi vallandada, sest too väljendas meedias ebasõbralikkust Eesti Vabariigi suhtes.


«Ma soovitan Tallinna haridusametil jälgida, et Mustamäe reaalgümnaasiumi direktor reageeriks adekvaatselt ja huvijuhi ametist vabastaks,» ütles Lukas Postimees.ee'le. Veel eile hommikul arvas minister, et kõne alla tuleb ka kooli direktori ametist vabastamine. Pärast põhjalikumat tutvumist asjaoludega on minister pisut leebem.

«Kooli direktor vastutab ka puhkusel olles koolis toimuva eest, kui näiteks tema otsesed alluvad midagi sobimatut toime panevad. Kuid neid konkreetseid sündmusi direktor ei ajendanud ning ei olnud neist ka kohe teadlik sel ajal, kui huvijuht Sergei Metlevit survestama asus. Ma jätaksin direktori tegude otsustamise haridusametile,» lausus Lukas.

«Minu jaoks on olulisem see, et õpilane ise leiab, et konflikt on lahendatud. Metlevi toetamiseks võimaliku surve puhul kas koolist või siis Eestile ebasõbralike poliitikute poolt lepib haridusministeerium temaga täna edasise koostöö osas kokku,» lubas minister.

Lukase sõnul kohtuvad ministeeriumi esindajad täna Metleviga ning annavad nõu nii talle kui teistele õpilastele, kes on Eesti Vabariigi au ja väärikust kaitstes oma õpetajate ja kaasõpilaste põlu alla sattunud.

«Me tegeleme sellega süstemaatiliselt, püüdes niisuguseid konflikte ennetada ja vajadusel õpilasi nõustada. Tuletan meelde, et Venemaa suursaadiku Nikolai Uspenski avaldust ei kritiseerinud Metlev üksinda, vaid terve õpilasassamblee juhtkond,» meenutas Lukas.

Ma väljendasin haridusametile oma selget seisukohta, et kooli direktor peab Metlevi ees vabandama ja tänaseks ta on seda teinud. Metleviga vesteldes selgus, et kui praegune olukord enam ei eskaleeru, siis see enam lisasekkumist ei vaja,» ütles Lukas ning lubas, et ministeerium jälgib sündmuste võimalikke arenguid väga hoolikalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles