Mereakadeemia ühiselamu šokeeris tudengi ema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Mereakadeemia endine ühiselamu.
Eesti Mereakadeemia endine ühiselamu. Foto: Egert Kamenik

Portaaliga DzD.ee võttis ühendust üks naine, kes enda sõnul oli lausa šokeeritud, kui nägi, milline on Eesti Mereakadeemia ühiselamu seisukord. Akadeemia esindaja sõnul ei ole seal aga lähiajal kapitaalremonti ette näha.

«Mu poeg asus õppima mereakadeemiasse ning läksime siis ühiselamusse, et seal pojale koht saada,» kirjutas naine portaalile. «Olin nähtust lausa šokeeritud. Räpased toad, tualetti ei ole üldse võimalik siseneda ning duširuum võiks ka korralikum olla. Kui kööki pääsed, on hea, aga seal toidu valmistamine oleks hoopis super.»

«Kas Euroopa Liidus saavad lapsed tõesti niisugustes tingimustes elada?» küsis šokeeritud ema. «Kuhu vaatab meie valitsus ja mereakadeemia juhtkond? Oma lapsi nad sinna ilmselt õppima ei paneks.» Naine lisas, et teistesse ühiselamutesse ei ole võimalik pääseda, korteri üürimine on aga väga kallis.

Eesti Mereakadeemia haldus- ja finantsprorektor Aivo Lind kinnitas, et õppeasutus hindab oma ühiselamu seisukorda väga kehvaks, kuid kapitaalremonti seal ette näha pole. Ta märkis, et jooksvat remonti tehakse hoones pidevalt. Lind lisas, et akadeemia ei ole ei tudengitelt ega nende vanematelt saanud kaebusi ühiselamu seisukorra kohta.

Teadus- ja haridusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmets ütles portaalile DzD.ee, et riik eraldab kõrgkoolidele raha investeeringuteks. Kuidas keegi seda jaotab, sõltub juba õppeasutusest endast. Ta lisas, et ühiselamud peavad igal juhul vastama neile kehtestatud normidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles