Seppik: tasuta bussisõidu ja õigeusu kiriku rida saab kindlasti lisa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Keskerakonnast lahkunud ja ka Tallinna volikogu keskfraktsioonist välja astunud Ain Seppik ütles BNSile antud intervjuus, et ühistranspordirajad on PR-trikina üks Keskerakonna valimiskampaania osa ning mingit sarnast suurt ettevõtmist võib veel oodata.

«Ma usun, et Keskerakond on läinud juba valimistsüklisse ja ühistranspordiradade mahajoonimine suvel ei ole olnud juhuslik. See oli selleks, et teema oleks üleval,» sõnas Seppik. «Mina ei ole ühistranspordi eelistamise vastu, aga see, kuidas kõike tehti ja et südasuvel oleks teema üleval, see on puhas PR-trikk. Valimiskampaania osa.»

Seppiku sõnul sellist plaani, millel ühistranspordi ümberkorraldused põhinevad, olemas ei ole. «Ei ole sellist plaani. Uut ühistranspordi arengukava ei ole. Muidugi on igas kavas sees, et [ühistransport] võiks ja peaks arenema ja on kahtlemata arenenud ka selle kümne aasta jooksul. Ainult et sellist kava ei ole - see tasuta ühistransport on puhas valimistrikk, selles ei ole üldse kahtlust,» on Seppik kindel.

«Tasuta ühistransport on ju illusioon. Tasuta asju ei ole olemas. Tasuta juust on ainult hiirelõksus ja see on Edgar Savisaare hiirelõks, millesse me läheme. Tegelikult maksavad selle ju kõik kinni, need kes sõidavad ja ka need kes ei sõida. Oma maksudega,» lisas ta. «Ma arvan, et paneme sellega linna kommunaalmajanduse, hariduse ja kultuuri põdema ikka pikaks ajaks.»

Tema arvates saab rida, milleks on ühistranspordi muudatused, Lasnamäe kirik, patriarh Aleksiuse kuju kindlasti veel jätku. «Sealt tuleb veel üht-teist. Mina näiteks kindlasti selles positsioonis tõstaksin ametnike palku. Kuigi ma ei tea, kust see raha võiks tulla. Poliitikas on kuldreegel, et ei maksa riidu minna suurte gruppidega. [Linnapea] Edgar Savisaar seda reeglit teab ja ilmselt ta midagi teeb veel peale kiriku ja ühistranspordi. Ma ei tea, kust ta selleks raha leiab, aga midagi tuleb sealt kindlasti veel,» sõnas Seppik.

Teda ennast ei ole liiklusmuudatused veel seganud, kuid kooliaasta algus võib tuua suuri ummikuid.

«Mina sõidan seda trassi, kus on kõige hullemad ummikud – Piritalt kesklinna. Kardan, et kui senimaani oleme seisnud Pirita teel Pirita ja Merivälja vahel, siis nüüd tõenäoliselt hakkame seisma ja bensiini suristama ka Tallinna ülikooli ees,« tõdes Seppik.

«Tuleb hajutada liiklusvoogusid kesklinnast, see on õige, aga mind häirib kõige enam, kuidas seda praegu tehti. Ärkad hommikul üles ja siis ütleb mingi linnaametnik, et ma olen su elu ümber korraldanud, aga sina üldiselt ole vait. Nii nad ütlesid tegelikult. Väga viisakalt läbi lillede öeldi, et teie olge vait.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles