ERR.ee: Tallinnas käib supiköögis järjest rohkem inimesi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas käib supiköögis järjest rohkem inimesi.
Tallinnas käib supiköögis järjest rohkem inimesi. Foto: Toomas Huik

Tallinnas on viimastel kuudel mitmekordistunud toimetuleku- ja sotsiaaltoetuse taotlejate arv ning märgatavalt on suurenenud nende inimeste hulk, kes vajavad äraelamiseks tasuta kõhutäit.

Hättasattunute hulgas on ka noored pered, kus vanemad on kaotanud töö ning võlgade tagasimaksmine käib perel üle jõu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kopli tänaval hiljuti avatud supiköögis oli eile rekordarv sööjaid - välja jagati rohkem kui 200 supiportsu. Supp sai otsa tund enne supiköögi sulgemist.

Tallinna linna eelarves oli supiköögi teenuse jaoks ette nähtud 600 000 krooni ning kuna sellest ei piisanud, lisati linna reservfondist veel 500 000 krooni.

Tallinnas saab tasuta suppi iga päev ja koostööd teeb linn mittetulundusühingutega. Kopli tänaval avatud supiköök on suvel toimuva ja erinevaid konfessioone ühendava kristliku Lootuse festivali korraldajate ja vabatahtlike üheks algatuseks ja peaks esialgsete plaanide järgi töötama vähemalt aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles