Abilinnapea: olen Lasnamäe turu osas optimistlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe turu ümberehitus.
Lasnamäe turu ümberehitus. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu käis eile Lasnamäel Punasel tänaval ümberehitatavat turgu vaatamas ning on nüüd optimistlik, et teisel katsel saab Tallinna suurima linnaosa turust jõuludeks kindlasti asja.

Kui eelmise aasta mais suure pidulikkusega avatud Lasnamäe turul olid vaid avaletid, siis nüüd ehitatakse juurde kolm kinnist paviljoni kokku 1000 ruutmeetrise pinnaga. Rajatakse ka kõik vajalikud kommunikatsioonid.

«Lasnamäele tuleb üks suur ja ilus turuhoone, mis on jagatud sektsioonideks,» selgitas Sarapuu. Turg hakkab välja nägema nii, et kui Punase tänava poolt tulla, siis kõige ette jäävad avaletid. Nende taha rajatakse esimene kinnine hoone, kus on võimalik müüa kõike – piima-, liha-, vorsti- ja kõiki muid tooteid.

Esimese hoone taga paikneb teine, mis on mõeldud ainult liha müümiseks ning kolmas ja viimane paviljon jääb kalaga kauplemiseks.

«Visuaalselt jätab turg tervikuna täitsa kena mulje, vähemalt mulle küll meeldib,» kinnitas abilinnapea. «Minu optimism Lasnamäe turu käimamineku osas kasvas.»

Ta lisas, et üks oluline asi on siiski täiendava bussipeatuse tegemine otse turuväravasse. Selles osas tuleb aga kokkuleppele jõuda linna transpordiametiga ning AS-ga Tallinna Linnatransport. Sarapuu sõnul transpordiametile niisugune mõte eriti ei meeldi, kuid muud võimalust ka ei ole.

Lasnamäe turg peab uuel kujul valmis saama selle aasta jõuludeks. Müüjate osas ei tohiks abilinnapea sõnul probleeme tekkida, sest linnaasutus Tallinna Turud on juba piisavalt ettevalmistusi teinud. Turu renoveerimine läheb maksma umbes pool miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles