Statoili Laagri tanklasse ei saa enam autot pikemaks ajaks jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Laagri Statoili tanklas.
Parkimine Laagri Statoili tanklas. Foto: Mihkel Maripuu

Statoil on oma suuremates teenindusjaamates teinud parkimise ümberkorralduse, mille järgi saab parkimiskella olemasolul sõidukit seal hoida kuni 30 minutit.

Statoili Laagri tankla on eriline sellepärast, et paljud inimesed, kes sõitsid liinibussiga Pärnu või kuhugi mujale, jätsid oma auto just selle tankla avarasse parklasse. Põhjus on asjaolus, et platsil on videovalve ning sõiduk seisab seega kindlas kohas.

Statoili Eesti kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts ütles Postimehele, et niisugune parkimiskorralduse muutus on Tallinna ja teiste Eesti linnade suuremates teenindusjaamades tõesti tehtud. Pealinnas näiteks on 11 Statoili tanklat, kus parkimiskella olemasolul saab inimene kuni 30 minutit oma sõidukit hoida. Tartus, Narvas ja Pärnus on samasuguseid teenindusjaamu kaks.

«Niisuguse muudatuse tegime just neis teenindusjaamades, kust käib läbi palju meie kliente,» kinnitas Pauts. «Asja mõte on see, et kuna meie territooriumil on parkimine tasuta, siis mõned mittekliendid on seda võimalust kuritarvitanud. Nad on parkinud oma auto meie tankla maa-alale ning võtnud niimoodi ära klientide võimalikud parkimiskohad.»

Statoil teeb parkimises koostööd Europargiga, kelle vastavad märgid ja selgitused on tanklates välja pandud. Pauts lisas, et kui tekib mingi segadus ning tegemist on Statoili kliendiga, siis teenindusjaama juhatajal on õigus ka parkimistrahvi tühistada. Videolindlilt on võimalik tuvastada, kas autojuht ikka külastas tanklat või läks hoopis kuhugi mujale sisseoste tegema.

Statoil on Kristiine ja Õismäe teenindusjaamas juba avanud kohviku, kus on võimalik istuda ja sõpradega kokku saada. Samasugused istumiskohad tulevad lähiajal ka Mustamäe ja Laagri tanklasse. See tähendab, et parkimisajad teenindusjaamades võivad senisest pikemaks venida. See on Pautsi sõnul teine põhjus, miks sooviti parkimist paremini korraldada.

«Kuna Laagri teenindusjaama maa-ala kuulub meile ning me tahame, et meie klientidel oleks seal parimad parkimistingimused, siis sellest tulenevalt tegime ka ümberkorraldusi,» rõhutas Pauts. «Laagri jaam läheb lähiajal remonti ning see tehakse oluliselt suuremaks.»

Tallinnas asuvad «Pargi ja reisi» parklad Pirital, Lasnamäel Peterburi tee ääres, Väike-Õismäel busside ja trollide lõpp-peatuses ning Pärnu maanteel politseimaja läheduses. Kõige rohkem on neist koormatud just viimane. Seetõttu ei ole mööda Pärnu maanteed Tallinna sisenevatel autojuhtidel oma autot kuhugi jätta.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas on Postimehele öelnud, et Pärnu maanteel kuskil Laagri või Pääsküla kandis ei ole linnal lihtsalt vaba maad, kuhu «Pargi ja reisi» parkla rajada, aga võimalusi otsitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles