Ragn-Sells viib õpilased jäätmete sorteerimisjaama ekskursioonile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmete sorteerimisjaam.
Jäätmete sorteerimisjaam. Foto: Ragn-Sells

Jäätmekäitlusettevõte Ragn-Sells korraldab kooliõpilastele ja kõikidele teistele huvilistele tasuta ekskursioone jäätmete sorteerimisjaama.


Sellega loodab ettevõte tõsta esmajoones just noorte teadlikkust jäätmete sorteerimise olulisusest ning õpetada, kuidas tuleks kodus, koolis ja tööl jäätmeid sorteerida.

«On oluline, et jäätmete valikkogumist kasutatakse nii kodumajapidamistes kui ettevõtetes, ka kõige väiksemates. Anname kõigile võimaluse tulla vaatama, kuidas sorteerimisjaamas jäätmeid sorteeritakse ning selgitame, missugust eeltööd peaks iga inimene kodus, koolis ja töökohal tegema, et taaskasutusse jõuaks võimalikult palju jäätmeid,» lausus Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg.

Enne sorteerimisjaama minekut näidatakse ekskursantidele õppefilmi, et õpilastel oleks lihtsam sorteerimisjaama töö põhimõttest aru saada. «Ekskursiooni ajaks jaama tööd ei katkestata ning õpilased näevad, mis saab jäätmetest siis, kui prügiauto need ära viib ning millise teekonna need sorteerimisjaama territooriumil läbivad,» ütles Ragn-Sellsi turundusspetsialist Ariina Jõgeva.

Eelmisel aastal käis sorteerimisjaamas ekskursioonil kokku üle 600 inimese, kellest enamuse moodustasid kooliõpilased ja tudengid. Jäätmete sorteerimisega on käinud tutvumas ka töötajad sellistest ettevõtetest, kus rajatakse jäätmete valikkogumise süsteemi.

Jõgeva sõnul on paljudele üllatuseks fakt, et sorteerimisjaamas sorteeritakse ainult liigiti kogutud jäätmeid, näiteks paberit ja pappi, pakendeid ja muud sarnast. Eelmisel aastal käis sorteerimisjaamast läbi kokku 15 553 tonni jäätmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles