Rahvusraamatukogu avab külastajatele taas uksed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogu
Rahvusraamatukogu Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusraamatukogu avab esmaspäeval pärast suvist remonti külastajatele taas uksed.

Remonditööd lugemissaalides on lõppenud, ent hoone teistes osades remont kestab, teatas raamatukogu pressiesindaja BNSile.

Raamatukokku pääseb läbi uue pöördukse, lugemissaalides on vahetatud aknad, paigaldatud uus valgustus, renoveeritud ventilatsiooni- ja kliimasüsteem.

Lugemissaalid on avatud, arvutitöökohad ja WiFi ühendus toimivad. Kuna hoidlates pole süsteemid veel lõplikult renoveeritud, võib laenutamises esineda tõrkeid. Ajutiselt on suletud harulduste ja arhiivkogu saal.

Raamatukogu on avatud augusti lõpuni suvise graafiku järgi esmaspäevast reedeni kella 12-18, alates 1. septembrist laupäeviti 12-19 ja esmaspäevast reedeni 11-20.

Raamatukoguhoone teistes osades remonditööd jätkuvad 15. oktoobrini. Vahetatakse aknaid, remonditakse katuseid, töö käib ka Toom-Kuninga tänava ülekäigul. Seoses sellega võib esineda elektrikatkestusi, segavat müra ja tolmu.

Avatud on kohvik ja fuajees asuvad poed. Parkimispileteid raamatukogu infoletis enam ei müüda, lähim parkimisautomaat asub Tõnismägi ja Hariduse tänava nurgal. Ka pangaautomaati Rahvusraamatukogus enam ei ole, lähim pangaautomaat asub Tõnismägi 1 poe ees.

Rekonstrueerimistööd rahvusraamatukogus algasid märtsi lõpus, raamatukogu sulges külastajatele uksed juunis.

Töid teostab AS Merko Ehitus. Rekonstrueerimise tulemusel muutub 1993. aastal valminud raamatukoguhoone energiasäästlikumaks, samuti paranevad lugemissaalide kliima, valgustus ja teavikute hoiutingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles