Tallinna pedagoogilisest seminarist saab TLÜ kolledž

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Pedagoogilise Seminari tudengid.
Tallinna Pedagoogilise Seminari tudengid. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval saab Tallinna pedagoogilisest seminarist Tallinna ülikooli (TLÜ) kolledž ametliku nimega Tallinna ülikooli pedagoogiline seminar.

Esmaspäeval kell 15 toimub pedagoogilise seminari aulas Räägu tänaval ühinemisele pühendatud pidulik sündmus, kus muusikalise tervitusega esinevad kolledži üliõpilased ja õppejõud ning kõnelevad TLÜ rektor Tiit Land, pedagoogilise seminari direktor Koit Nõlvak ja üliõpilaskonna esindajad, teatas TLÜ pressiesindaja BNSile.

Tallinna ülikooli ja Tallinna pedagoogilise seminari ühinemisleping kirjutati alla tänavu 28. juunil TLÜ rektori Tiit Landi ning haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo poolt.

Ühinemisel viiakse Tallinna pedagoogilise seminari õppekavad ning nendel õppivad 1039 üliõpilast üle Tallinna ülikooli. Ressursside koondamine loob ministeeriumi hinnangul eeldused tugeva lasteaiaõpetajate ja sotsiaaltöötajate kompetentsikeskuse loomiseks ning kõrghariduse õppekavade ja täienduskoolituse kvaliteedi tõstmiseks.

Õppejõudude ja teiste töötajate töölepingud võtab Tallinna ülikool esialgu üle muutmata kujul. Rakenduskõrgkooli õppejõud, kes ülikooli õppejõu nõuetele ei vasta, viivad oma kvalifikatsiooni nõuetega vastavusse kolme aasta jooksul alates ühinemisest.

Tallinna pedagoogilise seminari õppehoone ja õppetöö läbiviimiseks vajalikud muud vahendid antakse üle Tallinna ülikoolile. Ühinemisega seonduvate administratiivsete kulude kandmine jagatakse haridus- ja teadusministeeriumi ja Tallinna ülikooli vahel ning 2013. aasta uue rahastamismudeli alusel tegevustoetuse eraldamisel toetatakse riigieelarveväliste üliõpilaste õppekulude hüvitamise vahendite äralangemist. Vahendid nendeks tegevusteks on ette nähtud haridus- ja teadusministeeriumi eelarves.

Ühinemise on heaks kiitnud Tallinna pedagoogilise seminari nõukogu, nõunike kogu ja Tallinna ülikooli senat. Üliõpilaste ja töötajate teavitamiseks korraldati Tallinna pedagoogilises seminaris eraldi teabepäev.

Pedagoogiline Seminar asutati 1935. aastal Eesti Naisliidu algatusel ning on katkematult tegutsenud kuni tänase päevani. 2006. aasta omistati seminarile rakenduskõrgkooli staatus. Seminaris õpetatakse koolieelse lasteasutuse õpetaja, noorsootöö ja sotsiaaltöö erialasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles