Rahumäe kalmistu veretöös kahtlustatavana kinni peetud 22-aastane Aarne tunnistab tegu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Rahumäe kalmistul asuv plaan.
Pildil on Rahumäe kalmistul asuv plaan. Foto: Liis Treimann

Rahumäe kalmistul toimunud tapmise kriminaalmenetlust juhtiv ringkonnaprokurör Rita Siniväli ütles Kuku raadiole, et kinnipeetu kuulati täna üle ja ta võttis omaks mehe ja naise ründamise Rahumäe kalmistul 11. augustil, mille tagajärjel 80 aastane mees suri.

76-aastane naine sai rünnakus raskelt viga, Kuku raadiole teadaolevalt on ta jätkuvalt haiglas, kuid tema elu ei ole enam ohus.

Ringkonnaprokurör Rita Siniväli taotleb kinnipeetu vahistamist ja ütlasi muudab süüdistuse paragrahvi.

Kriminaalmenetlust alustati kuriteo toimumise päeval karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi tunnustel. Kuna nüüdseks on selgunud, et kallaletungija võttis ohvritelt ära isiklikke asju, taotleb prokurör süüdimõistmist mõrva paragrahvi alusel. Selle eest süüdimõistmisel võib määrata kuni eluagse vanglakaristuse.

Nii prokurör Siniväli kui ka Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Leho Laur kinnitavad, et ränga kuritöö motiivid on siiani segasevõitu.

Laur kinnitas Kuku raadiole, et Aarne tabati tunnistajatelt saadud teabe abil ja mees tegtuses üksi, kuigi varem on juttu olnud mitmest kallaletungijast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles