ERR: Lasnamäel käib õigeusu kiriku aasta pärast valmimise nimel vilgas töö

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õigeusu kirik Lasnamäel.
Vene õigeusu kirik Lasnamäel. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Seitsme aasta eest nurgakivi saanud Moskva Patriarhaadi Eesti õigeusu kirik Lasnamäe nõlval valmib järgmise aasta sügiseks ning praegu käib ehitustööde kõrval vilgas askeldamine ka kirikuesisel väljakul, kus kümne päeva pärast avatakse Eesti päritolu endise õigeusu patriarhi Aleksius II auks pronksbüst.

Kui jätta kõrvale kõik kiriku rajamisega kaasnevad poliitilised kired, on vähemasti õigeusklike jaoks Lasnamäele pühakoja kerkimine tõeline vägitükk, vahendab ERR Uudised.

Ehitaja MTÜ Russki Dom tegevjuhi Jevgeni Tombergi sõnul pingutavad praegu kõik selle nimel, et kirikuhoone aasta pärast valmis saaks ning paljuräägitud raha on tema sõnul ehituseks olemas.

Praegu on monoliitvalu jälgi täis kirikust valmis 70 protsenti ning kuigi õige ettekujutuse saab pühakojast pärast siseviimistuse valmimist, lubab ehitusjuht Vladimir Issakov juba praegu, et kiriku peasaali suurimaks vaatamisväärsuseks kujunevad õigeusu pühapildid, mille valmimiseks kulub aga aastaid.

8. septembril pannakse 2003. aastal Lasnamäe kirikule nurgakivi pannud Aleksius II auks kiriku ees üles tema büst ning Tallinna linnavalitsus on saatnud kutse ka Venemaa prominentidele, eesotsas Venemaa raudteede juhi Vladimir Jakunini ja Moskva linnapea Sergei Sobjaniniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles