Viimsisse rajatakse suusamägi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lubja nõlvaku lähedusse rajati sel suvel ka korralik kergliiklustee.
Lubja nõlvaku lähedusse rajati sel suvel ka korralik kergliiklustee. Foto: Andres Haabu

Viimsi vald kavatseb Lubja küla looduslikule astangule rajada suusamäe, kus saavad harjutada lumelaudurid ning kõik teised suusaspordi harrastajad.
 

Viimsi vallavanem Haldo Oravas ütles Postimehele, et Lubja külas on olemas loodusliki astang, kuhu saaks rajada suusamäe, kus eelkõige lapsed, aga ka kõik teised saaksid õppida lumelauaga sõitmist ning suuskadega mäest alla liuglemist.

Ta lisas, et tegemist on kõrgepingeliinide koridoriga ning liinide omanik Imatra Elekter on nõus seal õhuliinid maha võtma ning need maa-aluse kaabliga asendama. Nii tekibki võimalus suusamäe rajamiseks.

«Esimese tööna on vaja reljeefi natuke laugemaks kohendada,» mainis Oravas. «Algul kahtlesime ise ka, et kas see kõik ikka on mõtekas, aga siis kutsusime konsulteerima Aare Tamme, kes on sama asjaga tegutsenud Kuutsemäel ja Munamäe juures ning tema kiitis niisuguse laste seikluspargi idee heaks. Ta mainis, et kõrguste vahe on piisav ning ta on nõus ka edasist projekteerimist nõustama.»

Lubja nõlva laskumisraja kuju on suures joones juba paika pandud ja joonisele kantud. Selge on ka see, kui palju on vaja pinnast juurde vedada ja mõnda kohta täita.

«Oleme ka sellele mõelnud, millised tõstukid sinna paigaldada, aga see on veel täiesti lahtine asi,» ütles Oravas. «Järgmiseks talveks paneme kõrgepingeliini maasse ja üldise vertikaalplaneerimise teeme sügisel ära. Tõstukeid sel talvel kindlasti ei tule.»

Imatra Elektril ei olnud Oravase sõnul otsest vajadust kõrgepinge õhuliine maase kaevata, kuid see oli Viimsi valla soov ning firma tuli vastu. Vald on oma järgmise aasta eelarve plaani võtnud suusanõlva rajamise. Imatra Elekter osaleb projekti rahastamises 10-15 protsendiga. Kokku lähevad kõik tööd maksma veidi rohkem kui 60 000 eurot.

Lumetraktori uuele suusamäele muretseb vald, kuid veevarustuse, pumpade ja lumekahurite soetamise eest peab hea seisma mäe tulevane haldaja.

«Meie eesmärk on oma valla lastele niisugune atraktsioon luua, kuid eks tulevane operaator peab ise äriplaane tehes mõtlema, kuidas ka suuremat piirkonda kaasata, sest lähedal asuvad ju nii Mähe, Pirita kui kogu Tallinn.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles