Eesti kunstimuuseumisse pääseb kolmapäeval ühe euroga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumu.
Kumu. Foto: Peeter Langovits

Kolmapäeval, 22. augustil saab Kumu kunstimuuseumi ning Mikkeli, Adamson-Ericu ja Niguliste muuseumi külastada ühe euro eest.

Kumu kunstimuuseum ja Mikkeli muuseum on sel päeval avatud kella 20-ni, Adamson-Ericu muuseum    18-ni ja Niguliste muuseum 17-ni. Kadrioru kunstimuuseum on seoses remonditöödega suletud.

Kumu kunstimuuseumis saab viimast nädalat vaadata näitust «Romantiku pilguga. Hollandi ja Belgia 19. sajandi maalikunst Jef Rademakersi kogust». Näitusel eksponeeritud 70 maali annavad suurepärase ettekujutuse peaaegu kõigist 19. sajandil viljeldud kunstižanritest, sisaldades olustikupilte, linnavaateid, meremaale, portreid ja salapäraseid kuuvalgusmaastikke.

Endise teleprodutsendi Jef Rademakersi maalikollektsiooni kuuluvad Hollandi ja Belgia kunstnike maalid aastatest 1806–1870. Rademakersi kogus on silmapaistvalt hästi esindatud Basile de Loose, Bart van Hove, Barend Cornelis Koekkoeki ja tema õpilaste Jacob Abelsi, Andreas Schelfhouti, Petrus van Schendeli jpt looming.

Mikkeli muuseumis on avatud näitus «Kellade aeg. Ajaloolised kellad Eesti kogudest».
Adamson-Ericu muuseumis saab vaadata näitust «Adamson-Eric ja tema kaasaegsed. Mina peegeldused ajas».

Niguliste muuseumis saab tutvuda püsiekspositsiooniga.
Üheeurone muuseumipilet tagab sissepääsu kõigile vastavas muuseumis hetkel avatud näitustele ja sel päeval toimuvatele üritustele.

Lisainfo: www.kunstimuuseum.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles