Tallinna loomaaed ootab kõiki sünnipäevapeole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks

Tallinna loomaaed peab 25. augustil oma 73. sünnipäeva ning ootab nii noori kui vanu osa võtma põnevatest ettevõtmistest.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul teeb Tallinna loomaaed tõhusat tööd mitte ainult pealinlaste vaid kogu Eesti elanikkonna keskkonnateadmiste tõstmisel.

«Seda olulist tegevust jätkatakse ka sünnipäeval - koos keskkonnainvesteeringute keskusega korraldatakse keskkonnahariduspäev, kus eripalgeliste ürituste kaudu pakutakse külastajatele uusi teadmisi ning kinnistatakse vanu, olgu selleks siis mesindusalase info jagamine, lindude tundmaõppimine ja jälgimine või osavõtt botaanilistest retkedest,» märkis Härm.

Loomaaia sünnipäevaüritusi aitavad lisaks SA-le Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) läbi viia Eesti Mesinike Liit, kellega koos tutvustatakse külastajatele mesilaste ökoloogiat ja nende osa looduses. Loomaaia Sõprade Seltsi eestvõtmisel kuulutatakse aga esmakordselt välja loomaaia sõber 2012, kuhu sai nominente esitada igaüks. Sõbraks valitakse see füüsiline või juriidiline isik, kes on aasta jooksul oma tegevusega loomaaia arengule eriliselt kaasa aidanud.

Tegevust jätkub mujalgi, näiteks linnutiikidel jagavad spetsialistid selgitusi lindude bioloogiast ja käitumisest ning loodusfotograafid jagavad pildistamisnõu. Loomaaia sünnipäevakuul on käimas fotovõistlus ZoFo 2012, mis kuulutati välja koostöös AS-ga Fotoluks ja riigimetsa majandamise keskusega.

Lisaks saab osa võtta botaanilistest retkedest – Veskimets pakub hea võimaluse taimede ja koosluste tundmaõppimiseks. Kakkude-kotkaste ja piisonite lähedal on Tallinna loomaaia giidid valmis külastajate gruppide vastuvõtuks ning huviliste küsimustele vastamiseks, et nendest loomaaia asukatest täpsemalt rääkida.

Loodushariduspäevaks on KIKi toetusel valminud loomaaia viktoriinilehed iseseisvateks otsinguteks ning flaierid loomaaia kaardi ja keskkonnaharidusalase infoga. Lisaks harivatele ettevõtmistele tehakse lastele näomaalinguid ning saab sõita karussellil.

Tallinna loomaaed on avatud  kella 9-21, sissepääsupileti saab kassast osta kuni kella 19-ni. Lisainfo: www.loomaaed.ee
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles