Muuli: valijaid meelitatakse kulude kaotamisega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aasta detsembris protesteerisid pealinlased maamaksutõusu vastu.
2007. aasta detsembris protesteerisid pealinlased maamaksutõusu vastu. Foto: Peeter Langovits

Kui varem meelitasid erakonnad valijaid, lubades tõsta nende tulusid, siis tänavu pakutakse ajakirjanik Kalle Muuli sõnul selle asemel hoopis kulude vähendamist, näiteks maamaksu kaotamist.

«Kui eelmistel valimistel asuti inimestele pakkuma igasugusid tulusid - tõstame palka, pensionit, maksma mõnele 500 või 700 krooni peo peale, siis nende valimiste teemaks majanduskriisi olukorras saab pakkuda inimestele kulude kaotamist,» rääkis Kalle Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

Tema sõnul on maamaks just selline kulu, mille kaotamist tasub valijatele pakkuda. Tegemist on kohaliku võimuga seotud küsimusega, mida saab välja käia omavalitsuse valimiste eel.

«Ka kulude kaotamise osas on see igati mõistlik, sest näiteks Tallinna eelarvest moodustab see võrdlemise tühise osa,» selgitas Muuli. Ta kinnitas, et maamaksu kaotades pole reaalset ohtu, et linnaeelarve kokku kukuks.

«Kindlasti on ka valijal väga suur huvi, vähemalt paljudes Tallinna eramaja piirkondades selle maksu kaotamise vastu,» nentis ajakirjanik. Ta lisas, et kindlasti hakkab valimiste eel tulema laviinina ka selliseid ebarealistlikke kulude kaotamise lubadusi, mida ei ole võimalik täita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles