Mustamäelased soovivad oma kogudust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Mustamäele.
Vaade Mustamäele. Foto: Peeter Langovits

Rühm mustamäelasi teeb ettevalmistusi, et linnaosa saaks endale lähiaastatel oma koguduse.

«Me loodame koguduse ametlikult asutada hiljemalt kolme aasta pärast, mis muidugi ei välista, et see varem juhtub,» ütles Mustamäe koguduse loomisega seotud Tiina Kliiman Postimees.ee'le.

Tema sõnul on praegu olemas enam kui kümneliikmeline koguduse algrakuke, mis tegutseb nagu algristikoguduski käies koos kodudes. Praegused vabatahtlikud liikmed tulevad erinevatest, enamalt jaolt ollakse pärit luterlikest kogudustest.

Koguduse ametlikuks asutamiseks on vaja 12 inimest, kes soovivad uut kogudust ja on valmis ka vastutust võtma uue koguduse käekäigu ja töö eest.

«Kui need 12 inimest leitakse, on koguduse ametlik asutamine Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku kirikukogu otsustada ja seda on plaanis teha hiljemalt kolme aasta jooksul,» selgitas ta uue koguduse loomise plaani.

Ta lisas, et oluline teada saada, kas inimesed on huvitatud sellest, et Mustamäel oleks oma kogudus.

Kui kogudus luuakse, siis hakkaks see kuuluma luteri kirikusse. Oma õpetaja saaks kogudus valida alles pärast selle ametlikku asutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles