Ranna tee läheb 21. augustil remonti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Vahetult enne kooliaasta algust läheb remonti Meriväljal asuv ning Viimsi valda kulgev Ranna tee, kuid see ei tohiks oluliselt takistada viimsilaste pääsemist Tallinna ja tagasi koju.

Viimsi abivallavanem Endel Lepik ütles Postimehele, et kui tänavu juunis vahetult enne jaanipäeva algas Randvere tee remont, siis oli ta ka mures, et tekivad suured liiklustakistused. Oli siis ju koolide lõpetamise aeg. Tegelikult läks aga kõik ladusalt ning mingeid suuri ummikuid ei tekkinud. See annab lootust, et ka Ranna tee remont vahetult enne kooliaasta algust ei too endaga kaasa erilisi liiklusprobleeme.

«Me oleme väga selgelt rõhutanud seda, et seoses kooli algusega tuleks 3. ja 4. septembril teeremoditööd hoopis seisma panna, et esimestel koolipäevadel saaks Ranna teel mõistlikult liigelda,» mainis Lepik. «Üldiselt on aga planeeritud nii, et algul tehakse korda üks pool teed ning siis teine. Kogu teed korraga kindlasti kinni ei panda.»

Lepiku sõnul tuleb Ranna teel remondi kavandamisel kindlasti jälgida liiklusvoogusid. Enne raudteeülesõitu asub teel kaamera, mis loeb kokku kogu liikluse. Nendest andmetest on näha, et kõige suurem liikluskoormus on hommikustel ja õhtustel tipptundidel ning sellest lähtuvalt tuleb ka remonditöid planeerida.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppel kinnitas, et Ranna tee renoveerimise riigihanke võitjaks osutus Teede Rev-2. Praeguseks on võimalike vaidlustuste aeg läbi ning sellest lähtuvalt algavadki teetööd 21. augustil. Tööde maksumus on kokku 2,41 miljonit eurot, millest Tallinn ja Viimsi vald maksavad 2,02 miljonit, ülejäänud osa jääb maanteeameti kanda, kuna osa teest kuulub riigile.

Koppeli sõnul tahetakse Ranna tee korda teha veel selle aasta sees, kuid kõik sõltub sügisestest ilmadest, sest külmaga ja lumega ei saa asfalti maha panna. Teel tuleb mõlemas suunas kaks sõidurada ning välja ehitatakse ka ülekäigurajad .

«Ehitaja garanteerib, et Ranna teel saab remondi ajal sõita, päris kinni tee kindlasti ei lähe,» rõhutas Koppel. «Lõplik liikluskorraldusskeem on aga transpordiametis veel kooskõlastamisel.»

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ütles, et Ranna teel jääb remondi ajaks kindlasti mõlemas suunas üks sõidurada avatuks, kuid praegu teevad spetsialistid arvutusi ning lõplik liiklusskeem selgub lähipäevil.

Tallinna linnavalitsus küsis seoses Ranna tee remonikulude kasvuga Viimsi vallalt juurde 250 000 eurot, kuid Lepiku sõnul otsustas vallavolikogu, et lisaraha antakse siiski vaid 150 000 eurot. Seega jääb Viimsi osalus Ranna tee remondis 400 000 euro suuruseks.

«Vallavolikogu leidis, et täiendavad tööd, mille võrra hange esialgsest maksumusest kallimaks läks, on ikkagi seotud Tallinna huvide ja vajadustega ning 250 000 eurot meie poolt oleks liiga suur raha,» ütles Lepik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles