Ühisteenused hakkab Järve Keskuses parkimist korraldama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimiskell.
Parkimiskell. Foto: Margus Ansu.

Alates tänasest võivad Järve Keskuse kliendid jätta oma autod keskuse ees olevasse parklasse kuni kolmeks tunniks.


Parkimisaja algus tuleb parkimiskella või läbi autoakna näha oleva kirjaliku teate abil fikseerida ning kui see venib üle kolme tunni, siis tuleb autoomanikul tegemist teha ASi Ühisteenused parkimiskontrolöridega, kes võivad parkimiskorra eirajale ka trahvi teha.

«Keskuse hinnangul on kolm tundi poes käimiseks piisav aeg ja meie ülesanne on jälgida, et autoomanikud sellest ajast kauemaks oma autosid parklasse ei jätaks,» ütles Ühisteenuste tegevdirektor Kristi Hunt.

Ta lisas, et alates tänasest peaksid need Järve Keskuse kliendid, kes oma autod keskuse ette parklasse jätavad, parkimisaja fikseerima. Kui parkimisaeg sellest ajast üle läheb, võib viiesaja kroonini ulatuva leppetrahvi saada.

Samuti jälgivad Ühisteenuste kontrolörid seda, et autosid ei pargitaks kollase joonega tähistatud parkimiskeelu alale või sinisega märgistatud invasõidukite parkimiskohtadele. Nende reeglite eirajate vastu on kontrolörid Hundi sõnul karmimad kui lihtsalt pikemaks ajaks parklasse jäänud autode omanike vastu. «Selle eest võib juba kuni 900 krooni trahvi saada, sest seda me loeme tõsisemaks rikkumiseks,» ütles Hunt.

Tema sõnul esimestel päevadel kedagi trahvima ei hakata, vaid antakse inimestele aega uue korraga harjuda. «Parkla sissesõitudele pannakse suured sildid välja ja autode kojameeste vahele pannakse võibolla parkimiskorda tutvustavad lehed. Siis, kui maaomanik leiab, et inimestel on piisavalt aega olnud uue korraga harjuda, hakkame ka trahvima,» selgitas Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles