Galerii: Ansip võõrustas kodutütreid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Andrus Ansip tänas täna Stenbocki maja külastanud kodutütreid, kes osalesid Tallinnas laagris, eesti meele ja keele elus hoidmise eest ning innustas neid õppima.

«Mul on hea meel, et te hoiate elus kodutütarde liikumist ning et te austate eesti keelt ja eesti meelt,» sõnas peaminister. «Hoidke, austage ja armastage meie riiki, siis kestab ta kaua.»

Omalt poolt pidas peaminister oluliseks, et kodutütred õpiksid ja koguksid teadmisi vaimustusega. «Õppimine on noorte inimeste jaoks kõige olulisem,» sõnas ta ning lisas, et noorte haridusest ja haritusest sõltub meie riigi olevik ja tulevik. «Õppige nagu hullud!» sõnas peaminister, viidates Mauruse sõnadele A.H.Tammsaare teoses «Tõde ja õigus».

Traditsiooniliselt tegi valitsusjuht kodutütardele ekskursiooni Stenbocki majas ja näitas neile e-valitsuse süsteemi.

Kodutütred on 19. jaanuaril 1932. aastal loodud tütarlaste vabatahtlik isamaaline skautlik Kaitseliidu eriorganisatsioon. Tegemist on Eesti suurima noorteorganisatsiooniga, kuhu kuulub 3500 tüdrukut vanuses 8-18. Kodutütarde organisatsiooni patrooniks on proua Helle Meri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles