Vitsut: Tallinna ühistranspordi teema väärib sügavamat analüüsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru ring Pärnu maanteel.
Viru ring Pärnu maanteel. Foto: Toomas Huik

Tallinna volikogu esimees, keskerakondlane Toomas Vitsut ütles erakorralise istungi ettepanekut kommenteerides, et ühistranspordi teema Tallinnas väärib sügavamat arutelu, samas ei öelnud ta, kas selleks kutsutakse kokku erakorraline volikogu istung.

Vitsut ütles BNSile, et kolmapäeval jõudis temani Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni liikme Madis Kübara kiri, milles tehti ettepanek kutsuda kokku erakorraline volikogu istung. «Siin kirjas ei ole tõsiselt argumenteeritud, miks selle volikogu erakorralise istungi peaks kokku kutsuma, erakorraline istung on erakorraline sündmus ja selle kokkukutsumiseks peab olema väga hea põhjus,» ütles Vitsut.

«Kindlasti ma pean oluliseks seda teemat, mida siin märgitakse, ehk siis ühistranspordi korraldust Tallinnas, aga ma pean oluliseks selle teema sisulist arutamist. Lihtsalt erakorralise istungi kokku kutsumine selleks, et mõned inimesed ennast seal näidata saaksid, ei ole mõtet, see vajab põhjalikku ettevalmistamist ja eks ma esitan omalt poolt pikemad argumendid, kuidas seda tuleks teha, miks seda tuleks teha ja millal seda tuleks teha,» ütles Vitsut.

Kübara kirjale vastamisega Vitsut kiirustada ei kavatse. "Ma võtan endale aega läbi arutada nende inimestega, kes selle asjaga tegelevad, võibolla ka küsida mõne eksperdi käest nõu ja siis võtan seisukoha,» sõnas Vitsut.

Tallinna linnavolikogu opositsioonierakonnad soovivad volikogu erakorralise istungi kokkukutsumist, et arutada linnas viimasel ajal läbiviidud liikluskorralduse muudatusi.

Volikogu IRLi fraktsiooni liikme Madis Kübara sõnul peab linnavalitsus andma kiiresti põhjalikke vastuseid, millistel analüüsidel senised liikluskorralduse muudatused baseeruvad. Kübar kutsus laupäeval volikogu esimeest ja volikogu opositsiooni üles andma oma nõusolekut seoses volikogu erakorralise istungi kokkukutsumisega esimesel võimalusel.

Linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsioon leiab, et Tallinna volikogu ei ole andnud linnavalitsusele mingisugust volitust radikaalseteks sammudeks, mida tehakse ühistranspordi eelistamise nimel. SDE fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul keeldub linnavalitsus juba teist aastat täitmast volikogu otsust, mis nägi ette ühistranspordi valdkonna uue, tervikliku arengukava esitamist.

Volikogu istung on võimalik kokku kutsuda kas volikogu esimehe ettepanekul või vähemalt neljandiku volikogu koosseisu ettepanekul nende poolt tõstatud küsimuse arutamiseks. Kübara sõnul on ühistranspordi arendamine iseenesest igati tänuväärne tegevus, kuid see ei tohi toimuda massilise autoradade ärakaotamise teel.

Tallinn alustas mastaapset ühissõidukiradade mahamärkimist juuli alguses. Esimesena lasi transpordiamet maha märkida ühissõidukite raja Narva maanteel Petrooleumi tänavast kuni Hobujaama tänavani. See võttis tavaliikluselt ära ühe sõiduraja ja tekitas tipptundide ajal suuri ummikuid. Praeguseks on transpordiamet lasknud maha märkida ühissõidukite radasid kõikjal linnas ja näiteks Estonia puiesteel ning Pärnu maantee alguses on maha märgitud tervelt kaks ühissõidukirada sõidusuuna kohta. Samuti on tavaliiklusele täielikult suletud Teatri väljak Estonia teatri ja välisministeeriumi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles