Rahvuslipud jäävad Nõmme tänavatele emakeelepäevani

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuslipud Nõmme peatänavatel.
Rahvuslipud Nõmme peatänavatel. Foto: Uwe Gnadenteich

Vabariigi aastapäeva eel Nõmme peatänavate laternapostide külge kinnitatud väikesed rahvuslipud jäävad sinna kuni eeloleva laupäevani, mil tähistatakse emakeelepäeva.


Nõmme linnaosa valitsus paigaldas 24. veebruariks linnaosa peatänavatele kokku 1200 väikest rahvuslippu. Need ehivad Kadaka puiesteed Tähetorni sillast Rohula ringini, Männiku tee renoveeritud osa, Vabaduse puiestee lõiku Järvelt kuni Kirde tänavani, Pärnu maantee uut osa ning Ehitajate teed kuni Nõmme keskuseni.

Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra ütles vabariigi aastapäeva eel, et niimoodi tahetakse olla eeskujuks linnaosa elanikele. «Vaatamata sellele, et 24. veebruaril on majaomanikel kohustus paigalda oma elamutele trikoloorid, on igal aastal siiski väga palju neid, kes kodumaa sünnipäeval lipu heiskamise kohustusest mööda vaatavad. Loodetavasti tuletab kampaania inimestele meelde, et lipuheiskamine pole kohustus, vaid auasi,» lisas ta.

Lippude paigaldamiseks tegi parima pakkumise OÜ Print Media ning see läks linnaosavalitsusele maksma 66 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles